MEN'S GUIDE

Γιατί το λίπος στην κοιλιά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για την υγεία των αντρών

Αν μάθει κανείς τα πορίσματα σύγχρονων ερευνών για τους κινδύνους που κρύβει για την υγεία, η γνωστή και ως μπυροκοιλιά στους άντρες, τότε ίσως εύκολα αποφασίσει το νέο έτος να ακολουθήσει μια πιο σωστή και ισορροπημένη διατροφή και να ξεκινήσει να ασκείται.

Οι σύγχρονες έρευνες έχουν συνδέσει τη συγκέντρωση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς με την αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης σοβαρών παθήσεων στους άντρες.

Το πρόβλημα με το λίπος της κοιλιάς είναι ότι δεν περιορίζεται στην επιπλέον στρώση που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το δέρμα σας. Περιλαμβάνει επίσης σπλαχνικό λίπος, που βρίσκεται βαθιά μέσα στην κοιλιά σας, γύρω από τα εσωτερικά σας όργανα. Μάλιστα τα προβλήματα μπορεί να εμφανιστούν ακόμα και σε αδύνατους άντρες, που όμως έχουν... μπυροκοιλιά, αφού ανεξάρτητα από το συνολικό βάρος ενός άντρα, η συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά, έχει διαπιστωθεί πως αυξάνει τον κίνδυνο για:

* Καρδιαγγειακή νόσο

* Διαβήτη τύπου 2

* Καρκίνο του παχέος εντέρου

* Υπνική άπνοια


Πως θα καταλάβω αν έχω πολύ λίπος στην κοιλιά.


Φυσικά το λίπος στην κοιλιά φαίνεται, αλλά για να βεβαιωθεί κανείς, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να πάρει μια μεζούρα και να μετρηθεί και συγκεκριμένα να μετρήσει την περίμετρο της μέσης του, ενώ στέκεται όρθιος και χαλαρός.


Για τους άνδρες, η μέτρηση της μέσης που είναι πάνω από 102 εκατοστά δείχνει μια νοσηρή συγκέντρωση λίπους στην κοιλιά και μεγαλύτερο κίνδυνο για προβλήματα υγείας.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!