MEN'S GUIDE

Έρευνα έδειξε πως ένα ζεστό μπάνιο προσφέρει πολλά οφέλη στους άντρες

Σίγουρα ξέρεις πως πολλές γυναίκες συνηθίζουν να γεμίζουν τις μπανιέρες τους με ζεστό νερό και κάνουν αφρόλουτρο με τις... ώρες, αλλά τώρα η επιστήμη λέει πως το παράδειγμα των γυναικών αξίζει να το μιμηθούν και οι άντρες.

Μια επιστημονική έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο Journal of Applied Physiology και σε αυτή συμμετείχαν 10 άνδρες, απέδειξε πως ίσως και οι άντρες θα πρέπει να υιοθετήσουν μια συνήθεια πολλών γυναικών και να χαρίζουν στον εαυτό τους ένα χαλαρωτικό, ζεστό μπάνιο τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, αφού τα οφέλη που θα αποκομίσουν είναι πολλαπλά.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα, μπήκαν σε μια μπανιέρα με πολύ ζεστό νερό για περίπου μια ώρα. Το νερό τους κάλυπτε μέχρι τον λαιμό και μετά από 10 συνεδρίες σε δύο εβδομάδες, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως οι οργανισμοί των ανδρών έδειξαν μειωμένη φλεγμονή, βελτιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη και καλύτερη υγεία και μεταβολισμό. Οφέλη που συνήθως έαποκομίζει ο οργανισμός σου από την άσκηση και τις συχνές επισκέψεις στο γυμναστήριο.

Ένα ζεστό μπάνιο δεν βοηθά απλώς στην αποκατάσταση των μυών αλλά τεντώνει τους μυς και απαλύνει τον πόνο καθώς διεγείρει τη ροή του αίματος σε αυτούς. Μάλιστα μπορείς όση ώρα είσαι στο μπάνιο να τεντώσεις απαλά τις περιοχές που πονάνε.

Παράλληλα το ζεστό μπάνιο θα σε χαλαρώσει και θα βελτιώσει και την ψυχική σου υγεία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!