MEN'S GUIDE

H επιστήμη λέει πως η μαμά σου επηρεάζει πολύ την ερωτική σου ζωή

Και όταν λέμε πως η μαμά σου επηρεάζει την ερωτική σου ζωή, δεν μιλάμε για τις μαμάδες που ανακατεύονται στα προσωπικά ζητήματα των γιων τους και περνούν από το κόσκινο κάθε τους σύντροφο ή γίνονται κακές πεθερές, αλλά πως ΟΛΕΣ οι μαμάδες, ασυναίσθητα έχουν επηρεάσει την ερωτική ζωή των παιδιών τους.

Συγκεκριμένα, μια νέα έρευνα που έκανε ομάδα Αμερικανών ψυχολόγων, εντόπισε πως τα παιδιά (όχι μόνο οι κόρες αλλά και οι γιοι) έχουν την τάση να μιμούνται τις συμπεριφορές που είχε στη ζωή της η μητέρα τους. 


Αν για παράδειγμα η μητέρα σου στα νιάτα της είχε πολλούς ερωτικούς συντρόφους, είναι πιθανό να κάνεις το ίδιο και εσύ. Επίσης αν η μητέρα σου ενώ είχε κάποιο μακροχρόνιο δεσμό δεν αποφάσιζε να παντρευτεί είναι πολύ πιθανό και εσύ να αποφεύγεις τη δέσμευση!

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές, οι οποίοι διεξήγαγαν την έρευνα, οι μαμάδες συχνά «περνούν» τόσο στα κορίτσια όσο και στα αγόρια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, τα οποία είναι πιθανό να επηρεάσουν το εάν θα κάνουν περισσότερες σταθερές σχέσεις ή θα εναλλάσσουν πολύ συχνά συντρόφους!

Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Οχάιο μελέτησαν στοιχεία για 7.152 άτομα σε βάθος 24 ετών. Διαπίστωσαν ότι ο αριθμός των γάμων και των σχέσεων συμβίωσης που έχει ένας άνθρωπος, σχετίζεται στενά με τις αντίστοιχες συνήθειες της μητέρας του.

«Τα παιδιά κληρονομούν και μαθαίνουν από τις μητέρες τους ορισμένα χαρακτηριστικά και συμπεριφορές που αφορούν τον γάμο και τις σχέσεις, μεταφέροντάς τα στις δικές τους σχέσεις», σημείωσε μια εκ των ερευνητών.

Οι επιστήμονες τόνισαν πως η μεταβίβαση αυτών των χαρακτηριστικών και συνηθειών μπορεί να γίνει γενετικά ή συμπεριφορικά (δια του παραδείγματος και της μίμησης).

Παρόλα αυτά, έσπευσαν να διευκρινίσουν πως υπάρχει απλώς μια σχέση και όχι πλήρης αναλογία ανάμεσα σε μητέρα και παιδιά.

Προηγούμενες μελέτες είχαν διαπιστώσει ότι τα παιδιά διαζευγμένων γονιών είναι πιθανότερο να χωρίσουν και τα ίδια. Η νέα μελέτη βλέπει, όμως, τη «μεγάλη εικόνα», ότι δηλαδή «δεν πρόκειται μόνο για το διαζύγιο, αλλά γενικότερα για τις σχέσεις με συντρόφους».τονίζει ένας από τους ερευνητές που συμμετείχαν στη μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!