MEN'S GUIDE

Γνωρίζεις τι είναι η ορμόνη της άσκησης και πως σχετίζεται με την αντοχή;

Οι ερευνητές εντόπισαν μια ουσία που σχετίζεται άμεσα με τα επίπεδα αντοχής που έχει κανείς όταν ασκείται.

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences Early Edition, γίνεται λόγος για την «ορμόνη της άσκησης», η οποία προάγει τη σωματική αντοχή

Η έρευνα έγινε σε ποντικούς και δείχνει ότι η άσκηση οδηγεί στην απελευθέρωση ενός πεπτιδίου από τους μυς το οποίο χτίζει την ικανότητα των μυών για παραγωγή ενέργειας και αυξάνει την αντοχή, επιτρέποντας μακρύτερης διάρκειας και πιο έντονη άσκηση.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι το πεπτίδιο (musclin), αποτελεί «παράγοντα άσκησης», ουσία που μοιάζει με ορμόνη, η οποία παράγεται από σκελετικούς μυς ως αντίδραση στην άσκηση και απελευθερώνεται στο κυκλοφορικό.

Η έρευνα δείχνει ότι αυξημένα επίπεδα του συγκεκριμένου πεπτιδίου προκαλούν «καταρράκτη» σημάτων που βελτιώνει τη μυϊκή επίδοση και προάγει την παραγωγή μιτοχονδρίων σε μυϊκά κύτταρα.

Ο ερευνητής Leonid Zingman, του University of Iowa Carver College of Medicine, δήλωσε ότι η άσκηση είναι ιδιαίτερα ισχυρός τρόπος να βελτιωθεί η υγεία των ανθρώπων, αλλά δυστυχώς η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας μπορεί να είναι δύσκολη σε πολλές περιστάσεις.

Όπως δήλωσε, δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε την άσκηση χρησιμοποιώντας τον «παράγοντα άσκησης», αλλά αν μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για τον μηχανισμό θα μπορούσε ευκολότερα ίσως να αυξηθεί η αντοχή στην άσκηση και να διευκολύνονται οι άνθρωποι που ασκούνται. Αν είναι πιο εύκολη η άσκηση οι άνθρωποι μπορεί ενδεχομένως να ασκούνται περισσότερο.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!