MEN'S GUIDE

Τα 5 πράγματα για τον αυνανισμό που πολλοί άντρες αγνοούν

Ο αυνανισμός, σίγουρα δεν αποτελεί άγνωστη λέξη για τους περισσότερους άντρες, ωστόσο υπάρχουν πράγματα που σχετίζονται με τον αντρικό αυνανισμό τα οποία πολλοί άντρες αγνοούν.

Αυτά τα στοιχεία τα επιβεβαιώνει η επιστήμη και καταρρίπτουν αρκετούς μύθους για τον αυνανισμό. Σε άρθρο του medinova.gr είδαμε την ακόλουθη λίστα με 5 ενδιαφέροντα τέτοια στοιχεία:

1. Ο αυνανισμός δεν έχει τα οφέλη για την υγεία που έχει το σεξ

Μελέτες έχουν δείξει πως η συνουσία παρέχει στους άνδρες οφέλη που θα μπορούσαν να προστατέψουν την υγεία τους. Είναι καλή για την αρτηριακή πίεση, για την καρδιά, για την υγεία του προστάτη, την εξάλειψη του πόνου και πολλά άλλα. Θα περίμενε κανείς ότι το ίδιο θα κάνει και ο αυνανισμός. Ομως αυτό δεν συμβαίνει.

Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει για ποιο λόγο υπάρχει διαφορά ανάμεσα στην εκσπερμάτιση που γίνεται στη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και αυτήν που είναι αποτέλεσμα αυνανισμού. Ομως, ακόμα και η εμφάνιση του σπέρματος είναι διαφορετική στη σεξουαλική επαφή απ’ ό,τι στον αυνανισμό.

Οχι βέβαια ότι αυτό έχει τελικά σημασία, από τη στιγμή που όσοι αυνανίζονται σίγουρα δεν το κάνουν αποκλειστικά για να ενισχύσουν την υγεία του προστάτη τους.

2. Ο αυνανισμός δεν είναι ακίνδυνος

Σίγουρα είναι χαμηλού κινδύνου. Είναι η ασφαλέστερη μορφή «σεξ» που υπάρχει. Κανείς ποτέ δεν κόλλησε κάποιο αφροδίσιο νόσημα από τον εαυτό του, ούτε άφησε έγκυο κάποια γυναίκα, αυνανιζόμενος. Αλλά όπως και οι άλλες δραστηριότητες χαμηλού κινδύνου (το περπάτημα, η μάσηση της τροφής κ.λπ.), εξακολουθεί να έχει κάποιους κινδύνους.

Ο συχνός ή τραχύς αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει μικρό ερεθισμό του δέρματος. Η ισχυρή κάμψη του πέους, ενώ βρίσκεται σε στύση μπορεί να προκαλέσει ρήξη στους θαλάμους, οι οποίοι γεμίζουν με αίμα, μια σπάνια αλλά ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση που ονομάζεται κάταγμα πέους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, στις περισσότερες περιπτώσεις χρειάζεται χειρουργική επέμβαση για να διορθωθεί.

3. Δεν υπάρχει «φυσιολογική» ποσότητα στον αυνανισμό

Πολλές φορές οι άνδρες αναρωτιούνται αν αυνανίζονται πολύ. Αλλά το θέμα δεν είναι πόσες φορές θα αυνανιστεί κάποιος μέσα στην εβδομάδα (ή μέσα στην ημέρα…), αλλά το πώς αυτό εντάσσεται στη ζωή του κάθε άνδρα.

Αν κάποιος αυνανίζεται πολλές φορές την ημέρα και έχει μια υγιή, ικανοποιητική ζωή, τότε δεν υπάρχει γι’ αυτόν πρόβλημα. Αν όμως αυνανίζεται πολλές φορές την ημέρα και χάσει τη δουλειά του ή σταματήσει να κάνει σεξ με τη σύντροφό του, εξαιτίας αυτής της συχνότητας αυνανισμού, τότε θα πρέπει να δει έναν γιατρό.

4. Ο αυνανισμός δεν αντικατοπτρίζει την ποιότητα της σχέσης

Ο πιο καταστροφικός μύθος σχετικά με τον ανδρικό αυνανισμό είναι πως αποτελεί σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά στη σχέση ενός άνδρα με τη σύντροφό του.

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι άνδρες, αυνανίζονταν αυνανίζονται και θα αυνανίζονται, είτε είναι άγαμοι, είτε είναι σε σχέση, καλή ή κακή. Είναι απλά κάτι που θέλουν να το κάνουν και που δεν έχει να κάνει με την ερωτική τους σύντροφο.

Ο αυνανισμός για έναν άνδρα δεν είναι μόνο για το σεξ. Για πολλούς είναι μια ρουτίνα, είναι ένας τρόπος για την ανακούφιση από το στρες, για να ξελαμπικάρει το κεφάλι τους από τη δουλειά και τα προβλήματα που προκύπτουν σ’ αυτήν, ή για να πέσουν ανάλαφροι για ύπνο το βράδυ.

5. Ο αυνανισμός κάνει καλό στη σεξουαλική σας ζωή

Κι όμως είναι αλήθεια πως ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει τη σεξουαλική ζωή ενός άνδρα, δεδομένου ότι τον βοηθά να ανακαλύψει τι του αρέσει στο σεξ.

Βεβαίως, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Κάποιοι άνδρες «γαντζώνονται» τόσο πολύ στην ιδέα του αυνανισμού ή της ταύτισης με έναν ήρωα κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης μιας ταινίας πορνό που δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά στη συνέχεια με τη σύντροφό τους.

Ομως, αυτές οι περιπτώσεις είναι η εξαίρεση. Για την συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών ο αυνανισμός είναι μια υγιής κατάσταση. Ισως μάλιστα είναι περισσότερο ανησυχητική για την υγεία κάποιου άνδρα η διακοπή του αυνανισμού, απ’ ό,τι αν συνηθίζει να αυνανίζεται σε τακτική βάση.

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!