MEN'S GUIDE

Το σχέδιο διατροφής με 7 τροφές ιδανικές για χτίσιμο μυών στους άντρες

Οι ειδικοί το λένε σε όλους τους τόνους: αν θες να αποκτήσεις ένα καλογυμνασμένο και μυώδες σώμα δεν αρκεί το γυμναστήριο. Όσο και αν κοπιάζεις δεν θα δεις αποτελέσματα αν δεν ακολουθήσεις και την κατάλληλη διατροφή.

Όπως διαβάζουμε στο ιατρικό site medinova,gr η σωστή ανάπτυξη των μυών ξεκινά πολύ πριν ξεκινήσετε το γυμναστήριο και απαιτεί μια φόρμουλα με βάση το να πίνετε άφθονα υγρά και να τρώτε τα σωστά, πλούσια σε ενέργεια, τρόφιμα μαζί με την άρση βαρών.η σωστή φόρμουλα θα τροφοδοτήσει τις προπονήσεις, τη μυϊκή επιδιόρθωση των ιστών και θα σας βοηθήσει να χτίσετε το σώμα σας.

Σχέδιο διατροφής

1. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι το θεμέλιο κάθε υγιεινής διατροφής, παρέχοντας φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα, και υγρά. Τα λαχανικά περιέχουν μικρές ποσότητες πρωτεΐνης.

2. Τα γαλακτοκομικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά παρέχουν υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, και τις απαραίτητες βιταμίνες, όπως η βιταμίνη D, κάλιο και ασβέστιο. Διατροφολόγοι, επίσης, συνιστούν το σοκολατούχο γάλα ως ένα καλό ρόφημα ανάκαμψης από προπόνηση. Εάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, μπορείτε να δοκιμάσετε γιαούρτι με ενεργά συστατικά.

3. Το άπαχο κρέας είναι μια σημαντική πηγή πρωτεΐνης, σιδήρου για τη μεταφορά οξυγόνου στους μυς και αμινοξέων, συμπεριλαμβανομένης της λευκίνης, η οποία πιστεύεται ότι είναι ένα έναυσμα για την ανάπτυξη των μυών.

4. Το σκούρο κρέας του κοτόπουλου, σε σύγκριση με το λευκό κρέας, παρέχει 25% περισσότερο σίδηρο και τρεις φορές τον ψευδάργυρο για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα.

5. Τα αυγά περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Ενα την ημέρα είναι ό,τι πρέπει αλλά μην πετάτε τον κρόκο. Η μισή πρωτεΐνη είναι στον κρόκο μαζί με άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως η λουτεΐνη για την υγεία των ματιών.

6. Ξηροί καρποί -ανάλατοι και είτε ωμοί, είτε ψημένοι- είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης. Περιέχουν επίσης βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και υγιεινά λίπη.

7. Φασόλια και δημητριακά ολικής αλέσεως είναι υδατάνθρακες ποιότητας που περιέχουν μικρές ποσότητες πρωτεΐνης για την ενέργεια και την αποκατάσταση των μυών, μαζί με φυτικές ίνες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά.

Ο συγχρονισμός είναι το παν

Ο συγχρονισμός είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη των μυών, επειδή θα πρέπει να έχετε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες για να εκτελέσετε ασκήσεις δυνάμεως αλλά και για την αποκατάσταση των μυών. Το καλύτερο σχέδιο είναι να ακολουθήσετε μια διατροφή που περιέχει και τα δύο θρεπτικά συστατικά και μικρές ποσότητες υγιεινών λιπαρών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η κατανάλωση ενός ροφήματος πρωτεΐνης όπως η σοκολάτα γάλακτος μέσα σε μια ώρα μετά την άσκηση θα δώσει στους μυς τα δομικά στοιχεία που χρειάζονται όταν είναι πιο δεκτικοί για αποκατάσταση.

Εάν τρώτε ένα γεύμα 1-2 ώρες μετά από μια έντονη προπόνηση, δεν θα χρειάζεστε ένα σνακ και μπορείτε να περιμένετε το γεύμα να παρέχει την διατροφή αποκατάστασης.

Πόσο;

Περισσότερες από τις μισές θερμίδες σας θα πρέπει να προέρχονται από υγιεινούς υδατάνθρακες. Η προμήθεια των υδατανθράκων ενισχύει την ενέργεια και αποτρέπει την πρωτεΐνη από το να σπάει και να χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας.

Αλλά προσέξτε: Είναι μια λεπτή ισορροπία του να τρώτε αρκετές θερμίδες για να χτίσετε τους μύες, αλλά όχι πάρα πολλές θερμίδες, που μπορεί να οδηγήσουν στην απόκτηση του σωματικού λίπους.

Η πρωτεΐνη χτίζει και επιδιορθώνει τον μυϊκό ιστό εκτός όλων των άλλων λειτουργιών, όπως η παραγωγή ορμονών. Οι ειδικοί προτείνουν οι άνδρες αθλητές αντοχής να παίρνουν 1,2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους, ενώ οι άντρες μπόντι μπίλντερς μπορεί να χρειάζονται 1.6 -1.7 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους.

Δύο φλιτζάνια γάλα περιέχουν περίπου 20 γραμμάρια πρωτεΐνης, η οποία είναι η ποσότητα που συνιστάται για τη διέγερση της σύνθεσης των μυϊκών πρωτεϊνών.

Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τρώνε με τους αριθμούς. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τους αθλητές να διαιρούν την τροφή τους σε τέσσερα ίσου μεγέθους γεύματα και να επιλέγουν τρεις από τις τέσσερις επιλογές: φρούτο ή λαχανικό, δημητριακά, υγιεινά λίπη και πλούσια σε ασβέστιο ή άπαχη πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα.

Για ένα πρόγραμμα διατροφής σχεδιασμένο μόνο για σας, συμβουλευτείτε ένα διαιτολόγο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!