MEN'S GUIDE

5 tips για να μην σπαταλάς τον χρόνο σου όταν πηγαίνεις στο γυμναστήριο

Αρκετοί είναι αυτοί που συνηθίζουν να κάθονται με τις ώρες στο γυμναστήριο, όχι απαραίτητα επειδή γυμνάζονται. Και καλά κάνουν αν έχουν διαθέσιμο χρόνο. Αν όμως εσύ δεν έχεις την πολυτέλεια του απεριόριστου χρόνου τότε φρόντισε να μην τον σπαταλάς και ακολούθησε τις συμβουλές που θα κάνουν ακόμα και μια σύντομη επίσκεψη στο γυμναστήριο πιο αποτελεσματική.

Ακολούθησε ένα πρόγραμμα και σχεδίασε πριν ξεκινήσεις την προπόνηση τι θα κάνεις.

Δεν είναι τυχαίο που κάνουμε λίστες για να πάμε στο σουπερμάρκετ. Έτσι δεν χαζεύουμε και συγκεντρωνόμαστε στις αγορές που πρέπει να κάνουμε. Το ίδιο πρέπει να κάνεις με την προπόνησή σου. Πριν πας στο γυμαναστήριο καλό είναι να έχεις στο μυαλό σου ακριβώς ποιες ασκήσεις θέλεις να κάνεις και με ποια σειρά.

Μάθε να δουλεύεις με Superset

Ο προπονητικός όρος supersets αφορά σε μια ακολουθία ασκήσεων οι οποίες εκτελούνται διαδοχικά και σε εναλλασσόμενη σειρά.
Για παράδειγμα, σε μια τυπική ροή προγράμματος για τα πόδια, συνήθως εκτελείς πέντε βαριά ημικαθίσματα, ξεκουράζεσαι για περίπου δυο λεπτά και εκτελείς τις επόμενες πέντε επαναλήψεις κ.ο.κ.
Παίζοντας όμως superset, μπορείς να κάνεις εκτάσεις τετρακέφαλων μαζί με πιέσεις στην πρέσα (τα λεγόμενα superset ίδιων μυϊκών ομάδων) ή πιέσεις με μπάρα σε ίσιο πάγκο μαζί με έλξεις στο μονόζυγο (τα λεγόμενα superset ανταγωνιστικών μυϊκών ομάδων).
Και στις δυο περιπτώσεις δεν χρειάζεσαι να σπαταλάς πολύ χρόνο σε ανάσες και χαλάρωση, μιας και η επόμενη άσκηση δουλεύει πάνω σ’ έναν ξεκούραστο μυ.

Περισσότερο ζέσταμα, λιγότερος διάδρομος

Nομίζεις πως χρειάζεσαι 20 λεπτά τρέξιμο στο διάδρομο και 15 λεπτά διατάσεις για να κάνεις ζέσταμα; Αυτό και αν είναι χάσιμο χρόνου. Οι fitness gurus εξηγούν πως ένα καλό ζέσταμα μπορεί να γίνει μέσα σε μόλις 5 λεπτά με τις κατάλληλες ασκήσεις. Για παράδειγμα το gr.askmen.com προτείνει τις ακόλουθες ασκήσεις που αν κάνεις την καθεμιά για 1 λεπτό θα έχετε κάνει ζέσταμα σε 5 λεπτά.
> Ξεκινάς με foam rolling
> Συνεχίζεις με αναπηδήσεις από θέση ημικαθίσματος επί ένα λεπτό
> Στο καπάκι προβολές ποδιών
> Αμέσως, πλάγια τεντώματα με ημικαθίσματα 
> Τέλος, περπάτημα αρκούδας 

Άφησε το κινητό στο locker

Δυστυχώς πολλοί είναι αυτοί που έχουν το κινητό τους παντού. Όμως η ώρα που προπονείσαι δεν είναι η κατάλληλη για να τσεκάρεις τα social media.

Μην περιμένεις στην ουρά για ένα μηχάνημα

Το να στέκεσαι στην ουρά για να κάνεις με την ησυχία σου μερικά σετ κωπηλατικής με μπάρα στο σταυρό ή ημικαθίσματα στο μηχάνημα Smith είναι απλά χάσιμο χρόνο. Ρώτησε ένα γυμκναστή να σου προτείνει κάποιο άλλο μηχάνημα και φρόντισε να μάθεις ποια μηχανήματα γυμνάζουν αντίστοιχα μέρη του σώματος ΄βωστε να αυξήσεις τις επιλογές σου. Τέλος θυμήσου πως πολλές ασκήσεις μπορείς να τις κάνεις και χωρίς εξοπλισμό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!