MEN'S GUIDE

Υπάρχουν στάσεις του σεξ που αυξάνουν την πιθανότητα εγκυμοσύνης;

Στη σύγχρονη εποχή πολλά ζευγάρια δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδιά και αρκετοί άντρες που θέλουν να ζήσουν την πατρότητα αναρωτιούνται για το τι θα τους βοηθήσει στο να καταφέρουν να αποκτήσουν ένα παιδί με τη σύντροφό τους.

Πρωτίστως αυτό που πρέπει να κάνει ένα ζευγάρι που αντιμετωπίζει ένα τέτοιο πρόβλημα είναι να αναζητήσει τη συμβουλή κάποιου γιατρού που ειδικεύεται σε θέματα γονιμότητας και να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις που θα βοηθήσουν και τον άντρα και τη γυναίκα να δουν αν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα που δημιουργεί υπογονιμότητα.


Παράλληλα πολλά ακούγονται για... μεθόδους και πρακτικές που αυξάνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης (διατροφικά tips, ασκήσεις κ.λπ) και πιθανά να έχετε ακούσει πως και συγκεκριμένες στάσεις στο σεξ μπορούν να βοηθήσουν στο να μείνει μια γυναίκα έγκυος.
 

Καλό είναι γνωρίζετε πως ΔΕΝ έχει υπάρξει καμία επιστημονική απόδειξη ότι μια συγκεκριμένη θέση στο σεξ θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να κάνετε παιδί. Μερικοί λένε ότι υπάρχει ιδανική θέση. Είναι εκείνη που επιτρέπει στο σπέρμα να εξαχθεί από το πέος όσο πιο κοντά στον τράχηλο είναι δυνατόν. Τέτοια π.χ. είναι η ιεραποστολική στάση. Όπως διαβάζουμε στο iatropedia.gr στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ κάποια επιστημονική έρευνα που να επαληθεύει αυτήν τη θεωρία.

Αντί για τη θέση, ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι ο χρόνος. Οι περισσότερες γυναίκες είναι γόνιμες για πέντε ή έξι ημερών κάθε μήνα και αυτό είναι γνωστό ως “παράθυρο γονιμότητας”. Αυτό “ανοίγει” πέντε ημέρες πριν την ωορρηξία και κλείνει όταν η σύντροφός σας έχει ωορρηξία. Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να συλλάβετε, καλό είναι να γνωρίζει η σύντροφός σας πότε έχει ωορρηξία (ο γυναικολόγος της μπορεί να σας συστήσει τρόπους για να εντοπίζετε τις ημερομηνίες) και να δοκιμάσετε να κάνετε σεξ μία ή δύο ημέρες πριν την ημέρα που νομίζετε ότι θα έχει ωορρηξία και άλλη μια φορά την ημέρα που έχει ωορρηξία.

Ποιες στάσεις στο σεξ, ωστόσο, αυξάνουν - θεωρητικά- τις πιθανότητες εγκυμοσύνης;


Ιεραποστολική

Παρά την έλλειψη επιστημονικής έρευνας, οι ειδικοί και οι γονείς πιστεύουν ότι οι πιθανότητες σύλληψης αυξάνονται, αν ο άντρας είναι από πάνω την ώρα που εκσπερματώνει. Αυτό αυξάνει τον βαθμό της διείσδυσης και επιτρέπει στο σπέρμα να κατατεθεί κοντά στον τράχηλο.

Με τον άντρα πίσω από τη γυναίκα

Σε αυτήν τη στάση, η γυναίκα γονατίζει μπροστά από τον σύντροφό της και εκείνος διεισδύει από πίσω της. Όπως και η προηγούμενη, έτσι και αυτή η στάση επιτρέπει βαθύτερη διείσδυση και εναπόθεση του σπέρματος κοντά στον τράχηλο. Μπορεί επίσης να αυξήσει την ένταση των οργασμών, το οποίο ίσως παίζει ρόλο στην σύλληψη.

Στο χείλος του... γκρεμού

Η γυναίκα είναι στην άκρη του κρεβατιού ή του καναπέ ή όποιου άλλου σημείου στο σπίτι (...μόνο όριο είναι η φαντασία σας άλλωστε!...) και ο άντρας διεισδύει από μπροστά της όντας όρθιος ή γονατιστός. Η στάση αυτή είναι στη λίστα, επειδή και πάλι επιτρέπει την βαθιά διείσδυση, αλλά επιπροσθέτως, είναι σχετικά ασυνήθιστη και μπορεί να είναι πολύ συναρπαστική για το ζευγάρι.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!