MEN'S GUIDE

Τελικά το σεξ ίσως δεν επηρεάζει τις αθλητικές επιδόσεις κάποιου

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πως οι διάσημοι αθλητές, συχνά αναγκάζονται να απέχουν από το σεξ πριν από κάποιο μεγάλο αγώνα ή κάποια σπουδαία αθλητική διοργάνωση και πλέον πολλοί θεωρούν πως καλό είναι κανείς να αποφεύγει το σεξ πριν ακόμα και την καθημερινή του προπόνηση ή άσκηση.

Γενικά επικρατεί η πεποίθηση πως οποιαδήποτε έντονη σωματική δραστηριότητα (και άρα και η σεξουαλική πράξη) μπορεί να σου προκαλέσει κόπωση και ως εκ τούτου να επηρεάσει τις αθλητικές επιδόσεις ου. Ωστόσο αυτό μάλλον αποδεικνύεται πως είναι μύθος, αφού σύμφωνα  με νέα επιστημονική έρευνα, που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο του Σαν Μάρκος της Καλιφόρνια ι η ερωτική επαφή πριν οποιαδήποτε μορφή άθλησης δεν επηρεάζει τελικά σε σημαντικό βαθμό την απόδοση.

Όπως διαβάζουμε στο gr.askmen.com oι ερευνητές χώρισαν 12 άντρες σε δύο ομάδες, οι οποίες κλήθηκαν να κάνουν ασκήσεις ποδιών, με την πρώτη να έχει κάνει σεξ το προηγούμενο βράδυ και τη δεύτερη να απέχει. Όπως διαπιστώθηκε οι επιδόσεις των δύο ομάδων ήταν παραπλήσιες, γεγονός που οδήγησε τους ερευνητές στο εξής συμπέρασμα: Το σεξ δεν είχε κάποια σημαντική αρνητική επίδραση στην αντοχή και τη δύναμη των αντρών κατά τη διάρκεια της προπόνησής τους.

Η άποψη του ειδικού

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, Dr. Todd Astorino, «η τεστοστερόνη είναι το κλειδί. Η σεξουαλική δραστηριότητα επηρεάζει τα επίπεδα των ορμονών, επομένως κάθε είδους δραστηριότητα μπορεί να προκαλέσει βελτίωση της διάθεσης και της απόδοσης. Μπορεί και όχι. Εξαρτάται πάντα από τον άνθρωπο και την ψυχοσύνθεσή του».

Ο ίδιος συμβουλεύει: «Συνεπώς, αν αισθάνεσαι ότι το σεξ σε χαλαρώνει και σε βοηθά να εστιάσεις στις δυνάμεις σου καλύτερα, μην διστάσεις να το κάνεις. Αν πάλι νομίζεις ότι η αποχή σε βοηθά να παραμείνεις συγκεντρωμένος στο στόχο σου και να αυξήσεις τη δύναμη και την αντοχή σου, τότε η καλύτερη λύση να παραλείψεις το "επιδόρπιο"».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!