MEN'S GUIDE

Οι 4 τύποι συναδέλφων που θα σε βοηθήσουν στην καριέρα σου

Μπορεί πολλοί να θεωρούν ως τον ορισμό της απόλυτης καταξίωσης, το να βλέπουν έναν άντρα να είναι επιτυχημένος στην καριέρα του και να αυτοδημιούργητος, αλλά στην πραγματικότητα αυτό ποτέ δεν ισχύει.

Ακόμα και οι πιο πετυχημένοι καριερίστες και επιχειρηματίες, ακόμα και αν χαρακτηρίζονται αυτοδημιούργητοι, οι ίδιοι παραδέχονται πως κάποιοι από τον εργασιακό τους χώρο τους βοήθησαν στο να εξελιχθούν επαγγελματικά και να χτίσουν την καριέρα τους.
Αν ανατρέξει κανείς στις βιογραφίες μεγάλων και επιτυχημένων αντρών εύκολα θα εντοπίσει κανείς πως σε όλες υπάρχει μια αναφορά σε 4 τύπους συναδέλφων, που οι επιτυχημένοι άντρες μνημονεύουν ως τους ανθρώπους που τους βοήθησαν στην επαγγελματική τους πορεία. Το theman.gr δημοσιεύει αυτούς τους 4 τύπους συναδέλφων που είναι χρήσιμο να έχει κάθε άντρας που ονειρεύεται να κάνει μια μεγάλη καριέρα.

1. Ο μέντορας

Όλοι οι επιτυχημένοι άντρες δηλώνουν πως έχουν ή είχαν (σε κάποια στιγμή της ζωής τους) έναν μέντορα και συνήθως αναφέρονται σε έναν άνθρωπο που έχει ήδη φτάσει ψηλά στην καριέρα του και με την προσωπικότητα και τον τρόπο που δουλεύει εμπνέει και επηρεάζει.

Για να τον αναγνωρίσεις θα ψάξεις για τον συνάδελφο που έχει πετύχει στόχους παρόμοιους με αυτούς που έχεις θέσει. Φυσικά δεν χρειάζεται να έχεις μόνο έναν μέντορα αλλά μπορείς να μάθεις και να αποκτήσεις περισσότερους στην πορεία της καριέρα σου. Κτίσε μαζί τους μία καλή συναδελφική σχέση ή δυνάμωσε τις σχέσεις σας. Θα διδαχθείς πολλά από εκείνους και θα πετύχεις ακόμα περισσότερα. 

2. Ο άνθρωπος που θες να επηρεάσεις

Ο συνάδελφος που θες να επηρεάσεις θετικά μπορεί να είναι ένας νέος συνεργάτης ή ο βοηθός σου. Ουσιαστικά είναι το άτομο που θα βοηθήσεις και θα στο ανταποδώσει επειδή τον εμπνέεις. Δώσε τη συμβουλή σου για ένα project που έχεις δουλέψει και εσύ στο παρελθόν και έτσι θα αποκτήσεις έναν πολύτιμο σύμμαχο. Η στήριξη συνήθως είναι αμοιβαία. 

3. Ο σύμμαχος

Όπως ο μέντορας έτσι και ο σύμμαχος είναι ένας συνεργάτης που είναι χαρισματικός και πολύτιμος. Οι σύμμαχοι επίσης βρίσκονται δίπλα σε μυθικά πρόσωπα αλλά και δίπλα σε πολύ επιτυχημένους ανθρώπους. Ο Steve Jobs στο ξεκίνημα του είχε δίπλα του τον Steve Wozniak που είναι από τις μεγαλύτερες ιδιοφυΐες της τεχνολογίας. Μαζί ίδρυσαν την κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, Apple. Ο Βόζνιακ μάλιστα ήταν ο σχεδιαστής και κατασκευαστής του πρώτου προσωπικού υπολογιστή στον κόσμο.

Στην πραγματικότητα όλοι χρειαζόμαστε συμμάχους στην προσωπική και επαγγελματική ζωή μας. Στην δουλειά μας οι σύμμαχοι είναι αυτοί που θα μας στηρίξουν. Αυτοί οι τύποι συναδέλφων θα σε κάνουν να νιώσεις ασφάλεια ακόμα και με την παρουσία τους στο χώρο.

4. Ο στενός συνεργάτης

Ο άνθρωπος που θα σε φέρει σε επαφή με τον μέντορα σου ή με τον διευθυντή ίσως είναι κάποιος στενός συνεργάτης του. Αν έχεις ήδη επαφή μαζί του ή μαζί της είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να κάνεις καλή εντύπωση. Ο λόγος είναι ότι όπως μπορεί να σε φέρει σε επαφή έτσι μπορεί και να μπλοκάρει τα πάντα. Οι καλές σχέσεις στη δουλειά πρέπει να υπάρχουν κατά το δυνατόν περισσότερο με όλους και κυρίως με τους ανθρώπους που θα σε φέρουν πιο κοντά σε όσα ονειρεύεσαι. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!