MEN'S GUIDE

Τα μωρά που μοιάζουν στον μπαμπά τους είναι πιο υγιή και ευτυχισμένα

Αν είστε μπαμπάδες και το μωράκι σας, σάς μοιάζει πολύ, μια νέα επιστημονική μελέτη έχει ένα πολύ ευχάριστο πόρισμα για το μέλλον και την ανάπτυξη του παιδιού σας.

Μια νέα ενδιαφέρουσα (και κάπως πρωτότυπη) έρευνα, μας πληροφορεί ότι τα παιδιά που μοιάζουν με τους μπαμπάδες τους είναι πιο υγιή. Και αυτό οφείλεται στο ότι οι άντρες που νιώθουν αμέσως τη γενετική ομοιότητα με τα παιδιά τους, περνούν περισσότερο χρόνο μαζί του, συνολικά 2,5 μέρες το μήνα περισσότερο.

Αυτή λοιπόν η «επιπλέον» πατρική φροντίδα εξασφαλίζει στα παιδιά καλύτερη υγεία (και στο μέλλον καλύτερη ψυχική ισορροπία).

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας, δόκτορα Solomon Polachek, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Binghamton,«οι μπαμπάδες που αντιλαμβάνονται την ομοιότητα του μωρού με τους ίδιος, κατά έναν τρόπο σιγουρεύονται ότι το παιδί είναι δικό τους και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να περνούν περισσότερο χρόνο με το μωρό».

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε 456 οικογένειες, μονογονεϊκές και μη, και οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία των οικογενειών για πάνω από ένα χρόνο. Μετά το τέλος της έρευνας διαπιστώθηκε ότι τα μωρά που είχαν ομοιότητες με το μπαμπά τους, δεν υπέφεραν από κρίσεις άσθματος, μια που είχαν περισσότερη πατρική φροντίδα, από άλλα όπου οι μπαμπάδες ήταν απόντες

Όπως διαβάζουμε στο imommy.gr, η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Health Economics, παροτρύνει τους μπαμπάδες να περνούν περισσότερο χρόνο με τα μωρά τους δεδομένου ότι αυτό βελτιώνει την υγεία τους

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!