MEN'S GUIDE

Fitness συμβουλές για άνδρες με μέτριο ανάστημα

Φυσικά η γυμναστική δεν μπορεί να κάνε θαύματα και να χαρίσει πόντους και ύψος σε οποιονδήποτε άνθρωπο. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να βελτιώσει την εικόνα του σώματός σου και να 

Δες με ποιές απλές συμβουλές θα φαίνεσαι ψηλότερος

1. Κράτα το σωματικό σου λίπος κάτω από 12%

Μια μεγάλη κοιλιά θα σε κάνει να φαίνεσαι πιο κοντός αφού θα έχεις... ύψος και οριζόντια και "κόβει" την εικόνα του σώματός σου στα δύο. Αντίθετα μια επίπεδη κοιλιά (με κοιλιακούς ή χωρίς) και μια λεπτή μέση σε κάνει αμέσως να δείχνεις ψηλότερος αφού δίνεται έμφαση στον κορμό σου και στην καλύτερη στάση του σώματος γενικότερα. Άρα εστίασε σε ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις επιπεδη κοιλιά.

2. Χρησιμοποίησε ασκήσεις για εκγύμναση όλου του σώματος

Στο γυμναστήριο σίγουρα τα αγαπημένα σου θα είναι τα καθίσματα, οι άρσεις θανάτου, οι πιέσεις πάγκου και οι έλξεις σε μονόζυγο. Αφού λοιπόν είσαι σχεδιασμένος από τη φύση να σηκώνεις περισσότερο βάρος γιατί αναλώνεσαι σε 17 διαφορετικές τροποποιήσεις ασκήσεων που σε τελική ανάλυση γυμνάζουν κυρίως και μόνο τους κοιλιακούς; Αντίθετα οι ασκήσεις που γυμνάζουν ταυτόχρονα όλο το σώμα θα σε κάνουν πιο αθλητικό, με καλύτερο παράστημα και πιο ευθυτενή κορμοστασιά, αλλά θα σε κάνουν να καις και περισσότερες θερμίδες!

3. Τράβα περισσότερο από όσο σπρώχνεις

Οι περισσότεροι άντρες κάνουν κυρίως ασκήσεις με πίεση (κάμψεις, καθίσματα, πιέσεις στήθους, ανοίγματα) και όχι ασκήσεις με έλξη (έλξεις στο μονόζυγο, κοιλιακούς με κύλιση, έλξεις σε κρίκους, άρσεις θανάτου) επειδή θεωρούμε ότι αυτές οι ασκήσεις πίεσης μας δίνουν περισσότερο όγκο και δύναμη, όμως και πάλι κανείς δεν έχει αναρωτηθεί τι μπορούν να κάνουν για σένα οι ελκτικές ασκήσεις. Οι ασκήσεις πιέσεων μπορούν πέρα από όγκο να σε κάνουν να δείχνεις και πιο... "συμπιεσμένος". Το στήθος σου γυμνάζεται και σφίγγει με αποτέλεσμα να φαίνεσαι συμπαγής και μονοκόμματος. Για να βρεις μια καλή ισορροπία στις ελκτικές ασκήσεις (που θα σε τεντώσουν) και τις πιεστικές( που θα σου δώσουν όγκο) προσπάθησε να βρεις μια αναλογία δύο ελκτικών προς μία πιεστική άσκηση. Αυτό θα κάνει το σώμα σου να δείχνει συμμετρικό και θα βελτιώσει πολύ την σωστή στάση του σώματος. Μερικές από τις καλύτερες ασκήσεις που μπορείς να υιοθετήσεις είναι οι έλξεις σε κρίκους, τα ανοίγματα στήθους και οι έλξεις σε μονόζυγο. Επίσης μια ιδανική άσκηση είναι και αυτή που θα δεις παρακάτω στο βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!