MEN'S GUIDE

5 συμβουλές για να μην χάσεις τα μαλλιά σου πριν την ώρα τους

Η τριχόπτωση ανησυχεί πολούς άνδρες, καθώς και οι έρευνες επιβεβαιώνουν πως ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των ανδρών είναι να μην χάσουν τα μαλλιά τους.

Η εμφάνιση καράφλας σε μεγάλο βαθμό συνδέεται με την κληρονομικότητα και το γήρας, αλλά και εξωγενείς παράγοντες. Ωστόσο μπορείτε ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές να καθυστερήσετε όσο γίνεται περισσότερο την εμφάνισή της.


1. Κόψτε το κάπνισμα
Το τσιγάρο κάνει κακό σε ολόκληρο τον οργανισμό, και στα μαλλιά σας, καθώς η νικοτίνη και  το μονοξείδιο του άνθρακα καταστρέφουν  τις τρίχες. Μάλιστα  έρευνα του 2007, που διεξήχθη στην Ταϊβάν και δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο British Medical Journal έδειξε ότι είκοσι τσιγάρα την ημέρα επιταχύνουν την απώλεια μαλλιών, καθώς προκαλούν βλάβες στο DNA.


2. Πείτε αντίο στο στρες
Το άγχος και το στρες έχει αποδειχτεί πως είναι οι βασικοί παράγοντες που προκαλούν τριχόπτωση. Προσπαθείστε να βελτιώσετε την ψυχική σας κατάσταση. Μία καλή συμβουλή είναι να γυμνάζεστε συχνά, καθώς η γυμναστική έχει αποδειχτεί πως μειώνει το στρες ή να βρείτε ένα χόμπι.


3. Μην κάνετε εξαντλητικές δίαιτες - Κάντε μια ισορροπημένη διατροφή.
Τόσο οι αυστηρές δίαιτες όσο και η κακή διατροφή συχνά προκαλούν μειωμένη λήψη βιταμινών και θρεπτικών στοιχείων.


4. Προσοχή στο styling
Τα προϊόντα styling όπως ο αφρός ή το ζελέ αποδυναμώνουν το θύλακα της τρίχας, ενώ οι βαφές και το ίσιωμα των μαλλιών ή το συχνό πιστολάκι επίσης καταστρέφουν την τρίχα.


5. Προτίμηστε προϊόντα κατά της τριχόπτωσης.
Η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος κατά της τριχόπτωσης. Φροντίστε να αγοράζετε προϊόντα περιποίησης μαλλιών (από σαμπουάν μέχρι αφρό) που να θρέφουν την τρίχα και να έχουν δράση κατά της τριχόπτωσης.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!