MEN'S GUIDE

3 τρόποι να αντιμετωπίσεις τους μαύρους κύκλους και χωρίς κρέμα ματιών

Οι μαύροι κύκλοι και τα πρησμένα μάτια ταλαιπωρούν πολλούς άνδρες.

Ωστόσο πολλοί άνδρες αρνούνται να αγοράσουν μια ειδική κρέμα ματιών. Αν ανήκετε σε αυτή τη κατηγορία, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις τρεις λύσεις.


1. Μειώστε το αλάτι  - πιείτε νερό
Οι μαύροι κύκλοι στους άνδρες σχεδόν πάντα συνοδεύονται με πρησμένα μάτια. Ειδικά για τα πρησμένα μάτια, τις περισσότερες φορές υπεύθυνο είναι το αλάτι και η υπερβολική κατανάλωσή του. Μειώστε την ημερήσια λήψη αλατιού (προσοχή και στο λεγόμενο "κρυφό αλάτι" που βρίσκεται στο ψωμί, τα σνακ και άλλα τρόφιμα) . Η μείωση κατανάλωσης αλατιού σε συνδυασμό με τη λήψη άφθονου νερού, θα  μειώσει την κατακράτηση υγρών και την πρησμένη όψη των ματιών σας και έτσι θα τονίζονται λιγότερο και οι μαύροι κύκλοι σας.

2. Εντάξτε στην καθημερινή σας διατροφή, τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη Κ
Οι περισσότερες κρέμες ματιών της αγοράς αναφέρουν πως περιέχουν βιταμίνη Κ, καθώς  η συγκεκριμένη βιταμίνη θεωρείται το πιο δυνατό "όπλο" κατά των μαύρων κύκλων και αυξάνει και την ελαστικότητα της επιδερμίδας και άρα μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων
Τη βιταμίνη Κ θα τη βρείτε σε τροφές όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το μαρούλι, το σπανάκι και το λάχανο. αλλά και στα δημητριακά, τη βρώμη, τις ντομάτες, τα αυγά, τα ρεβίθια και τα σπαράγγια.

3. Προσέξτε τον ύπνο σας
Η πιο πιθανή αιτία εμφάνισης μαύρων κύκλων είναι η έλλειψη ύπνου ή η κακή ποιότητα ύπνου. Φροντίστε να κοιμάστε ήσυχα, σε σκοτεινό μέρος για τουλάχιστον 7 έως 8 ώρες την ημέρα, αν θέλετε να δείτε τους μαύρους κύκλους να εξαφανίζονται.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!