MEN'S GUIDE

6 tips για να φορέσετε σωστά το άρωμά σας

Οι περισσότεροι άνδρες έχουν βρει ένα άρωμα που τους ταιριάζει και συνήθως μένουν πιστοί σε αυτό για πολύ καιρό. Αρκεί όμως μόνο το να βρείτε το άρωμα ή παίζει ρόλο και πως θα το φορέσετε. Διάσημες γυναίκες αρωματοποιοί μοιράζονται μαζί σας τα μυστικά τους.

Φορέστε το έξυπνα

Νομίζετε ότι πρέπει να φοράτε το άρωμα σας αποκλειστικά πάνω στο δέρμα σας; Μια εναλλακτική λύση - ειδικά εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα - είναι να αρωματίσετε τα ρούχα σας. «Ένας καλός τρόπος να φορέσετε το άρωμα σας, είναι να ψεκάσετε στην επένδυση του σακακιού» λέει η Lyn Harris συν-ιδρυτής του λονδρέζικου οίκου αρωματοποιίας Miller Harris. «Όταν ένας κύριος βγάζει το σακάκι του στο εστιατόριο, η αύρα του καλαίσθητου και σικ αρώματος, αναδύεται στο χώρο».

Γίνετε «ένα» με το άρωμά σας

Ελπίζουμε ότι έχετε βρει το άρωμα που αντανακλά την προσωπικότητά σας. Αν όμως η μυρωδιά του είναι ιδιαίτερα δυνατή, πρέπει να το προσαρμόσετε στο δέρμα σας. «Φορέστε το αμέσως μετά από το ντους, όταν το δέρμα είναι ακόμα ζεστό και ελαφρώς υγρό. Το άρωμα θα ενσωματωθεί με το δέρμα και θα μοιάζει πιο φυσικό», συμβουλεύει η Linda Pilkington του οίκου Ormonde Jayne.

Πειραματιστείτε

Αν νιώθετε άνετα φορώντας το άρωμα πάνω στο δέρμα σας, στη συνέχεια, πειραματιστείτε. Λίγες σταγόνες στους καρπούς ή πίσω από το λαιμό και τα αυτιά είναι συνήθως αρκετές. «Αν είστε πιο τολμηροί και θέλετε να δοκιμάσετε και σε άλλα μέρη του σώματός σας, τότε ψεκάστε πίσω από τα γόνατα ή στο κάτω μέρος της πλάτης», επισημαίνει η Camille Goutal του φημισμένου παριζιάνικου οίκου αρωματοποιίας Annick Goutal.

Μείνετε αξέχαστος

«Ένας άντρας πρέπει να φοράει το άρωμα του στα σημεία που θέλει να φιληθεί», λέει η Emilie Coppermann, η αρωματοποιός που βρίσκεται πίσω από δημιουργίες των οίκων Lalique, Paco Rabanne και Ferrari. «Εναλλακτικά, μπορεί ψεκάσει το άρωμα στο πουκάμισο ή το κασκόλ που θα φορέσει, ώστε αν το...ξεχάσει κάπου, να μείνει ο ίδιος αξέχαστος!», προσθέτει.

 Γιατί όχι στα μαλλιά;

Τα μαλλιά είναι μια άλλη εναλλακτική λύση εκτός από το δέρμα, για να φορέσετε το άρωμά σας. «Εάν ένας άνδρας έχει πολλά μαλλιά ή σχετικά μακριά, τότε μπορεί να ψεκάζει εκεί το άρωμά του, και μάλιστα κρατάει αρκετά», λέει η Αzzi Glasser, αρωματοποιός διάσημων οίκων όπως των Agent Provocateur και Alexander McQueen.

Όσο λιγότερο, τόσο καλύτερα

 «Οι άνδρες πρέπει να φορούν το άρωμά τους με μέτρο. Ποτέ να μην φορούν πάρα πολύ - ακόμα κι αν πρόκειται για ένα υπέροχο άρωμα. Θα κάνει κακή εντύπωση αν μυρίζει πολύ έντονα,», λέει η Mathilde Laurent του οίκου Cartier. Έτσι, αν σας αρέσουν τα έντονα, ζωηρά αρώματα (και δεν είναι καθόλου κακό αυτό), περιοριστείτε σε ένα μόνο ψέκασμα.

Πηγή: www.galsnguys.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!