MEN'S GUIDE

4 tips να φροντίσεις το δέρμα κάτω από τα γένια σου

Μην παραμελείς τη φροντίδα του προσώπου σου και δη την περιοχή κάτω από τα γένια.

Για το δέρμα κάτω από τα γένια / μούσια επικρατεί ένας εντελώς ανυπόστατος μύθος: Ότι οι τρίχες είναι «ασπίδα», συνεπώς η οποιαδήποτε φροντίδα από πλευράς σου είναι περιττή. Η επιδερμίδα - από την πιο τριχωτή έως την πιο baby - απαιτεί βαθιά καθαριότητα κι ενυδάτωση, διαφορετικά ξεραίνεται και γερνάει. Αν, λοιπόν, δεν θέλεις να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με ένα άσχημο θέαμα όταν ξυριστείς κόντρα, βάλε στο πρόγραμμα τα παρακάτω απλά tips.

Απολέπιση

Απολέπιση κάνεις βάζοντας στο πρόσωπό σου ένα ειδικό καθαριστικό σαπούνι, το τρίβεις κυκλικά και φεύγουν τα νεκρά κύτταρα, άρα καθαρίζει σε βάθος το δέρμα, ανανεώνεται και γίνεται «φράπα». Αυτό, λοιπόν, το κάνεις πάνω στα γένια, αλλά και στο υπόλοιπο πρόσωπο, μια στο τόσο ώστε να απομακρύνεται η λιπαρότητα από την περιοχή, η οποία είναι εκτεθειμένη σε ρύπους και λοιπές βρομιές σαν χιλιοπατημένο πατάκι εξώπορτας που ποτέ κανείς δεν έπλυνε, γιατί «δείχνει πάντα καθαρό». Αν για κάποιο (ανόητο) λόγο «κολλάς» να ψάξεις για απολεπιστικό προϊόν (που λέγεται και scrub), ζήτα από την καλή σου να φροντίσει γι' αυτό.

Ενυδάτωση

Όσο εσύ νομίζεις ότι οι τρίχες προστατεύουν ό,τι υπάρχει από κάτω, εκείνες «σαμποτάρουν» ύπουλα την ποιότητα της επιδερμίδας ξεραίνοντάς τη. Τι κάνεις; Πολύ απλά, απλώνεις την ενυδατική σου κρέμα (ή το αντηλιακό σου, το οποίο επιβάλλεται να φοράς καθημερινά, ειδικά τώρα το καλοκαίρι) όχι μόνο εκεί που υπάρχει γυμνό δέρμα, αλλά και στο τριχωτό του προσώπου, με κινήσεις μασάζ, ώστε να φτάσει εκεί που πρέπει, ν' απορροφηθεί και να εξαφανιστεί κάθε αντιαισθητικό λευκό υπόλειμμα. Μ' αυτό τον τρόπο περιποιείσαι και τα γένια σου, τα οποία, αν έχουν σκληρύνει ιδιαίτερα, τα μαλακώνεις έξτρα μ' ένα ειδικό λαδάκι.

Καθαρισμός

Με το σαμπουάν, μετά το κεφάλι, όπως ακριβώς κάνεις κι εκεί πάνω. Είναι το λιγότερο που μπορείς να κάνεις. Προτίμησε ένα αντιβακτηριαδιακό προϊόν που θ' απομακρύνει οτιδήποτε έχει «κολλήσει» στην περιοχή και δεν έχει φύγει με το νερό που απλά ρίχνεις κάθε πρωί. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις σαμπουάν, παρά το σαπούνι για τα χέρια, το οποίο πιθανότατα να ξεράνει κι άλλο την περιοχή.

Τριμάρισμα

Η μακριά γενειάδα του Γκάνταλφ δεν σε κάνει να δείχνεις ούτε σοφότερος ούτε πιο ωραίος. Ένα κοντό, σιγυρισμένο μούσι δίνει πολλούς περισσότερους πόντους. Γι' αυτό μην ξεχνάς να το χτενίζεις (δεν φαντάζεσαι πόσο πιο περιποιημένο θα δείχνει) και να το κονταίνεις- ή να σ' το κονταίνουν- ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη μηχανή και το ψαλιδάκι.

Πηγή: Askmen

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!