WOMEN'S GUIDE

Η έλλειψη βιταμίνης C επηρεάζει την ομορφιά και οι ενδείξεις είναι εμφανείς

Όλες οι βιταμίνες προσφέρουν σημαντικά οφέλη στον οργανισμό και είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού, αλλά ειδικά η βιταμίνη C, συνδέεται άμεσα όχι μόνο με την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, αλλά και με την ομορφιά και τη λάμψη της επιδερμίδας.

Πλέον στην αγορά, κυκλοφορούν αμέτρητα προϊόντα ομορφιάς ενισχυμένα με C αφού είναι γνωστό πως χαρίζει υγιή όψη και λάμψη στο δέρμα.


Πως όμως θα καταλάβετε αν έχετε έλλειψη της εν λόγω βιταμίνης;


Στο elle.gr διαβάσαμε πως  η συνιστόμενη ημερήσια δόση της βιταμίνης C είναι 65 έως 90 χιλιοστόγραμμα, με έως και 2.000 χιλιοστόγραμμα να θεωρούνται ασφαλή.

Υπάρχουν τόσες πολλές τροφές που είναι εξαιρετικές πηγές αυτού του θρεπτικού συστατικού. Καλές πηγές βιταμίνης C είναι τα σμέουρα, οι φράουλες, τα βατόμουρα, η παπάγια, το σπανάκι, οι πιπεριές, το λάχανο, το ακτινίδιο, ο μαϊντανός, οι γλυκοπατάτες και φυσικά τα εσπεριδοειδή. Όταν δεν λαμβάνουμε αρκετό από αυτό το σημαντικό θρεπτικό συστατικό πέρα από την υγεία μας θα επηρεαστεί κατά πολύ και το δέρμα μας.

Δεδομένου ότι η βιταμίνη C βοηθά την επιδερμίδα μας να φαίνεται ζωντανή, ένα αποτέλεσμα που μπορεί να παρατηρήσουμε όταν δεν καταναλώνουμε την απαιτούμενη ποσότητα αυτού του στοιχείου είναι ότι το δέρμα μας ξαφνικά αρχίζει να φαίνεται θαμπό και άτονο. Ωστόσο, πέρα από αυτό που φαίνεται οι επιπτώσεις είναι ακόμα περισσότερες. Τα πιο αξιοσημείωτα σημάδια ανεπάρκειας βιταμίνης C είναι τα ούλα που αιμορραγούν εύκολα και τα σπασμένα τριχοειδή αγγεία κάτω από το δέρμα.

Και οι δύο αυτές επιπτώσεις οφείλονται στην έλλειψη βιταμίνης C. Επιπλέον, σε περίπτωση που αυτό το στοιχείο λείπει από τον οργανισμό μας ,η επιδερμίδα μας γίνεται πιο ξηρή. Αυτός είναι και ο λόγος που στα περισσότερα προϊόντα περιποίησης υπάρχει κάποια ποσότητες βιταμίνης C. Εκτός από την αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση που προσφέρει, συμβάλει δραστικά και στη σύνθεση κολλαγόνου, το οποίο εξασφαλίζει τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα στο δέρμα. Όταν η πρόσληψη βιταμίνης C δεν είναι επαρκής για μεγάλο χρονικό διάστημα το δέρμα φαίνεται ξηρό, κουρασμένο και άτονο.

Επιπλέον η επιδερμίδα μας μελανιάζει πιο γρήγορα, καθώς τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C μπορούν να επηρεάσουν το ρυθμό σχηματισμού κολλαγόνου, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αργή επούλωση τραυμάτων. Αντίστοιχα, η χαμηλή βιταμίνη C στον οργανισμό συνδέεται με τη συχνή εμφάνιση μελανιών στο δέρμα.

Πέρα από τη διατροφή μας, είναι πολύ σημαντικό να εντάξουμε στην skincare ρουτίνα μας και προϊόντα ομορφιάς με βιταμίνη C. Μάλιστα η καλύτερη στιγμή για να εφαρμόσουμε ένα προϊόν με βιταμίνη C στην επιδερμίδα μας,  είναι το πρωί αφού η βιταμίνη C, ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, καταπολεμά τις επιπτώσεις από το περιβάλλον, βοηθά στην προστασία από από τις ελεύθερες ρίζες και τη UV ακτινοβολία.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!