MEN'S GUIDE

Οι 5 συμβουλές υγιεινής μετά το σεξ που και οι άντρες θα πρέπει να γνωρίζουν

Έρευνες που έχουν γίνει με ερωτηματολόγια, έχουν καταγράψει πως τόσο οι γυναίκες, αλλά κυρίως οι άνδρες, αγνοούν τους κανόνες υγιεινής που πρέπει κανείς να ακολουθεί μετά από μια σεξουαλική επαφή για να αποφύγει τις λοιμώξεις από βακτήρια.

Συγκεκριμένα, μολονότι οι γυναίκες εμφανίζονται πιο ενημερωμένες και πιο... επιμελείς στον καθαρισμό μετά το σεξ, συχνά όμως το... παρακάνουν χρησιμοποιώντας κολπικά καθαριστικά που δεν είναι τόσο απαραίτητα και ενίοτε δημιουργούν προβλήματα.


Από την άλλη η πλειονότητα των ανδρών φάνηκε να αγνοεί τους κάτωθι βασικούς κανόνες υγιεινής.
 

Πλυθείτε

Δεν χρειάζεται να σηκωθείτε από το κρεβάτι και να τρέξετε στο ντους αμέσως. Αλλά το να καθαρίσετε απαλά τον εαυτό σας μετά το σεξ θα σας προστατεύσει από μολύνσεις, όπως η ουρολοίμωξη. Οι άνδρες θα πρέπει να τραβήξουν απαλά εμπρός το πετσάκι και να το πλύνουν με νερό.

Αδειάστε την ουροδόχο κύστη σας

Κατά τη διάρκεια του σεξ βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στην ουρήθρα σας, τον σωλήνα που μεταφέρει τα ούρα έξω από το σώμα σας. Αυτό μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες μόλυνσης. Όταν ουρείτε, απομακρύνετε αυτά τα βακτήρια. Μετά το σεξ λοιπόν, είναι σώφρον για όλους να πάνε στην τουαλέτα και να ουρήσουν. 

Πιείτε ένα ποτήρι νερό

Δεδομένου ότι είναι καλή ιδέα να ουρήσετε μετά από το σεξ, μην ξεχάσετε να πιείτε και λίγο νερό. Όταν μένετε ενυδατωμένοι, θα ουρείτε περισσότερο, πράγμα που σημαίνει ότι περισσότερα βακτήρια θα απομακρύνονται από το σώμα σας προτού προκαλέσουν μολύνσεις ή/και φλεγμονή.

Πλύνετε τα χέρια σας

Είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια που μπορείτε να πάρετε όταν αγγίζετε τα γεννητικά όργανα της συντρόφου σας. Αυτό είναι το κλειδί για να σταματήσετε τη διάδοση των λοιμώξεων. Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό και κάντε αυτήν τη διαδικασία μέρος της ρουτίνας καθαρισμού σας μετά το σεξ.

Καθαρίστε τα ερωτικά σας βοηθήματα

Αφού τελειώσετε μαζί τους, βακτηρίδια, ιοί και μύκητες μπορούν να παραμείνουν επάνω στα ερωτικά βοηθήματα Αυτό σημαίνει ότι τα «παιχνίδια» σας αυτά θα μπορούσαν μελλοντικά να σας μεταδώσουν σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και άλλες λοιμώξεις. Καθαρίστε κάθε ένα ερωτικό βοήθημα μετά από κάθε χρήση. Ελέγξτε τη συσκευασία του για οδηγίες καθαρισμού. Είναι καλύτερα να μην μοιράζεστε τα ερωτικά σας βοηθήματα με άλλους, για να μην διακινδυνεύσετε την μεταφορά μικροβίων. Αν σχεδιάζετε να τα μοιραστείτε, προσπαθήστε να τα καλύψετε με ένα νέο προφυλακτικό κάθε φορά που χρησιμοποιούνται.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!