MEN'S GUIDE

Μπήκε η άνοιξη... Ήρθε η ώρα για αποτρίχωση - Tips για όλες τις περιοχές

Η αποτρίχωση έχει μπει πλέον για τα καλά στη grooming ρουτίνα πολλών αντρών, αλλά κάτι τα lockdowns κάτι ο χειμώνας, πολλοί το τελευταίο διάστημα αμέλησαν να ασχοληθούν με το κεφάλαιο αποτρίχωση σε πολλές περιοχές του σώματός τους.

Η άνοιξη είναι η περίοδος που τα προηγούμενα χρόνια, οι αισθητικοί έβλεπαν την ανδρική πελατεία τους να αυξάνεται καθώς πολλοί άντρες επιθυμούν να κάνουν αποτρίχωση.


Φυσικά, υπάρχουν και αυτοί που αγαπάνε τις τρίχες τους και καλά κάνουν αφού σε μια έρευνα το 83% των γυναικών δήλωσαν πως προτιμούν τους άντρες που έχουν τριχοφυΐα στο σώμα τους, ενώ μόνο το 17% επιλέγει το ξυρισμένο σώμα σε έναν άντρα.


Πάντως αν αποφασίσετε να ασχοληθείτε αυτές τις μέρες με την τριχοφυΐα σας, σίγουρα θα βρείτε αρκετά χρήσιμα τα ακόλουθα tips.
 

Μύτη

Για τις τρίχες της μύτης ακολούθησε την ίδια τακτική με τα αφτιά. Πρώτα τριμμάρισε τις μακριές τρίχες με ένα μικρό ψαλίδι και στη συνέχεια ξύρισέ τις με τη μικρή ξυριστική μηχανή, η οποία έχει κεφαλές που ταιριάζουν στην είσοδο της μύτης και διευκολύνουν πολύ την απομάκρυνση των περιττών τριχών.

Φρύδια

Αν πάσχεις από το σύνδρομο του μονόφρυ, πρέπει να αφαιρέσεις τις τρίχες ανάμεσα στα μάτια σου με ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια. Είναι αντιαισθητικό και βαραίνει το βλέμμα σου, δείχνοντας τα μάτια σου πιο μικρά. Επίσης, μπορείς να αφαιρέσεις τις τρίχες που ξεφεύγουν από το σχήμα των φρυδιών σου με τον ίδιο τρόπο, αλλά πρόσεχε να μην το παρακάνεις. Δεν πρέπει να πειράξεις καθόλου το σχήμα τους, παρά μόνο να αφαιρέσεις τις τρίχες που προεξέχουν. Επίσης, μπορείς να τα τριμμάρεις με ένα ψαλιδάκι αν οι τρίχες είναι αρκετά μακριές.

Πλάτη

Αν η πλάτη σου θυμίζει φλοκάτη, πρέπει οπωσδήποτε να την ξυρίσεις. Είναι ένα πολύ δύσκολο σημείο, καθώς δε βλέπεις και εκτός αυτού, οι τρίχες της πλάτης είναι σχεδόν πάντα πιο χοντρές από εκείνες στο υπόλοιπο σώμα σου. Αρχικά, κλάδεψε τις μακριές τρίχες και στη συνέχεια απομάκρυνέ τις με ένα δυνατό ξυράφι με πολλές λεπίδες. Είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία που δεν μπορείς να επαναλαμβάνεις τακτικά, γι’ αυτό αν αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα ίσως θα πρέπει να ακολουθήσεις την εναλλακτική της αποτρίχωσης με κερί (που διαρκεί εως και 3 εβδομάδες) ή του λέιζερ, που υπόσχεται μόνιμο αποτέλεσμα.

Στέρνο - κοιλιά

Πλέον αρκετοί είναι οι άντρες που κάνουν αποτρίχωση και στην περιοχή του στέρνου και της κοιλιάς, αλλά θα πρέπει να ξέρετε πως οι... παραδοσιακές τεχνικές αποτρίχωσης όπως κερί, ξυραφάκια, αποτριχωτικές μηχανές κτλ είναι διαδικασίες που χρειάζονται χρόνο και μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς, φαγούρα και θυλακίτιδες. Μια λύση είναι να πάτε σε αισθητικό και να κάνετε αποτρίχωση με laser, αλλιώς προτιμήστε να κάνετε απλώς τριμάρισμα με μια ξυριστική μηχανή, και ξεκινήστε το ξύρισμα από την υψηλή «σκάλα» της ξυριστική μηχανής, για να δείτε αν σας ικανοποιεί το μήκος.

Πόδια - μασχάλες: Είναι οι δυο περιοχές που σπάνια θα δεις άντρες να κάνουν αποτρίχωση, ωστόσο ειδικά στα πόδια, κάποιοι αθλητές (π.χ.) κολυμβητές κάνουν αποτρίχωση. Και σε αυτή την περίπτωση οι ερεθισμοί είναι σχεδόν βέβαιο πως θα κάνουν την εμφάνισή τους, όποια μέθοδο και αν υιοθετήσετε (ξυραφάκι, μηχανή, κερί κ.λπ) ενώ ειδικά στις μασχάλες καλό είναι να μην κάνετε καθόλου αποτρίχωση, αλλά ένα πολύ ελφαρύ τριμάρισμα, αν σας ενοχλούν πάρα πολύ οι τρίχιες στην περιοχή.

Εκεί κάτω

Όσον αφορά την αποτρίχωση των απόκρυφων σημείων σου, πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο και να κάνεις προσεκτικές κινήσεις. Καλύτερα να το κάνεις μετά το μπάνιο με ζεστό νερό, ώστε να έχουν μαλακώσει οι τρίχες και στη συνέχεια, αφού απλώσεις αφρό ή τζελ ξυρίσματος, ξύρισε προσεκτικά. Έπειτα, μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις μια ενυδατική κρέμα στην περιοχή.

 

Ειδικά για την... ευαίσθητη περιοχή, το Men Exclusive δίνει οδηγίες για την ασφαλή αποτρίχωση των απόκρυφων σημείων σε όσους δεν έχετε τολμήσει μέχρι τώρα να βάλετε ξυράφι.

Χρησιμοποίησε ξεχωριστό ψαλίδι για το τριμάρισμα

Οι κοντές τρίχες ξυρίζονται πιο εύκολα, γι’ αυτό πριν ξεκινήσεις, καλύτερα να τριμάρεις τις μακριές και σγουρές τρίχες της ηβικής περιοχής. Φυσικά, απαγορεύεται να χρησιμοποιήσεις το ψαλίδι της εργαλειοθήκης σου ή της μαγειρικής, όπως και το ψαλίδι με το οποίο διορθώνεις τα μικρολαθάκια του κουρέα. Αγόρασε ένα μεσαίου μεγέθους ψαλίδι, αποκλειστικά για την περιοχή αυτή, το οποίο θα απολυμαίνεις με οινόπνευμα πριν από κάθε χρήση. Η καθαριότητα είναι το βασικότερο, για να αποτριχώσεις με ασφάλεια την ευαίσθητη περιοχή σου.

Καυτό ντους

Είναι κακή ιδέα να ξυρίζεις τις τρίχες σου σε στεγνό δέρμα. Η καλύτερη ώρα για να αποτριχώσεις την ηβική σου περιοχή, είναι μετά από ένα καυτό μπάνιο. Οι τρίχες θα μαλακώσουν και το δέρμα θα είναι απαλλαγμένο από τη βρωμιά και τα νεκρά κύτταρα, οπότε η διαδικασία θα γίνει πολύ πιο απλή. Φυσικά, πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα τζελ ξυρίσματος, για να αποτρέψεις κάθε πιθανότητα κοψίματος και ερεθισμού.

Ξυρίσου προς τη σωστή φορά

Αν και η γενική αντίληψη λέει να ξυρίζουμε κόντρα τις τρίχες, η τακτική αυτή προκαλεί ερεθισμό στο δέρμα και συχνά οι τρίχες γυρίζουν προς τα μέσα, αντί να φυτρώσουν κανονικά. Αν θέλεις να αποτρέψεις αυτές τις αντιδράσεις, ξύρισε τις τρίχες προς τη φορά τους, κάτι το οποίο δε θα μπουκώσει το ξυράφι και θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και δεύτερη φορά (εννοείται για τον ίδιο λόγο και όχι για το ξύρισμα άλλου σημείου.

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στους όρχεις

Οι όρχεις είναι το πιο ευαίσθητο σημείο στο ανδρικό σώμα, γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή η ενασχόληση μαζί τους. Επίσης, είναι ένα σημείο που μαζεύει πολλά βακτήρια, καθώς δεν αερίζεται επαρκώς και ιδρώνει, με αποτέλεσμα να είναι ευάλωτο σε μολύνσεις, εάν κοπείς κατά το ξύρισμα. Γι’ αυτούς τους λόγους, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή και αργές κινήσεις. Μη βιάζεσαι και φυσικά, πιάσε το ξυράφι με το καλό σου χέρι.

Φρόντισε τις πληγές

Όσο προσεκτικές κινήσεις και αν κάνεις, πάντα υπάρχει η πιθανότητα τελικά να κοπείς. Αν γίνει αυτό, φρόντισε αμέσως την πληγή, ξεπλένοντας με άφθονο ζεστό νερό και αποστειρώνοντας με λίγο betadine. Βάλε ένα κομμάτι χαρτί υγείας για δέκα λεπτά, μέχρι να σταματήσει το αίμα. Αν πάλι το κόψιμο είναι μεγάλο και η αιμορραγία αρκετή και σε σταματάει, ίσως να έκοψες φλέβα και χρειαστούν ράμματα. Όπως και νά χει, μην ανησυχείς και προσπάθησε να περιορίσεις όσο μπορείς τις πιθανότητες, προσέχοντας πολύ.

Μην ξεχάσεις την ενυδάτωση

Η φαγούρα μετά το ξύρισμα είναι συχνό φαινόμενο και για να την αποτρέψεις ή να τη μειώσεις, πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια καλή ενυδατική κρέμα, που θα ενυδατώσει και θα θρέψει το δέρμα. Αν λίγες μέρες μετά από το ξύρισμα παρατηρήσεις σπυράκια και έντονη φαγούρα, πιθανώς να έχει γυρίσει κάποια τρίχα προς τα μέσα και να προκλήθηκε θυλακίτιδα, ένα είδος φλεγμονής. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επισκεφτείς ένα δερματολόγο, που θα σου συστήσει μια αντιβακτηριδιακή κρέμα για να καταπολεμήσεις το πρόβλημα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!