MEN'S GUIDE

Μάθε πόσο συχνά πρέπει τελικά να λούζεις τα μαλλιά σου

Οι hair experts τονίζουν πως ειδικά οι άντρες πελάτες τους συνήθως αγνοούν τους παράγοντες που ορίζουν το πόσο συχνά θα πρέπει να λούζονται.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει πως το καθημερινό λούσιμο, δεν κάνει καλό στα μαλλιά σου και αυτό είναι γεγονός, αφού η υπερβολικά συχνή χρήση σαμπουάν προκαλεί φθορές στην τρίχα, ενώ αντίθετα τα φυσικά έλαια που εμφανίζονται στο τριχωτό της κεφαλής (και απομακρύνονται με το λούσιμο) πλέον θεωρείται πως κάνουν πολύ καλό στα μαλλιά. Ωστόσο δεν ισχύει ούτε ο κανόνας, που ίσως επίσης έχεις ακούσει, του να λούζεσαι δύο φορές την εβδομάδα, αφού το πόσο συχνά θα πλένεις τα μαλλιά σου εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.


Ένας εξ αυτών είναι και ο τύπος των μαλλιών σου. 

Τα μαλλιά τα οποία έχουν λεπτή τρίχα τείνουν να δείχνουν λιγότερο περιποιημένα και χάνουν πιο εύκολα
την λάμψη τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση καλό είναι το λούσιμο να γίνεται πιο τακτικά, όπως δυο
με τρεις φορές την εβδομάδα.

Από την άλλη έχουμε και τον τύπο μαλλιών όπου η τρίχα είναι πιο χοντρή κάνοντας τα έτσι πιο ανθεκτικά
κρατώντας παραπάνω την λάμψη τους απ ότι τα λεπτά που αναφέραμε πιο πάνω! Εδώ το λούσιμο είναι
απαραίτητο μόνο δυο φορές την εβδομάδα.

Αν μόνος σου δεν μπορείς να καταλάβεις τον τύπο των μαλλιών σου, ζήτα τη συμβουλή του κομμωτή σου, ο οποίος θα σε καθοδηγήσει και για να βρεις το κατάλληλο σαμπουάν και κοντίσιονερ που να ταιριάζει στις ανάγκες σου.

Επίσης το πόσο συχνά θα λούζεσαι εξαρτάται και από το μήκος των μαλλιών σου αλλά και το πόσο συχνά γυμνάζεσαι ή το πόσο πολύ "λερώνουν" τα μαλλιά σου.

Γενικά θα πρέπει να ξέρεις πως τα μακριά μαλλιά "βρωμίζουν" πιο πολύ και έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις σε περιποίηση και λούσιμο, ενώ και ο ιδρώτας που προκαλεί η γυμναστική μπορεί να είναι λόγος για να αυξήσεις τη συχνότητα στα λουσίματά σου.

Για να αποφύγεις να λούζεσαι κάθε μέρα, ακόμα και αν γυμνάζεσαι κάθε μέρα ή έχεις μακριά μαλλιά,  μπορείς κάποιες μέρες απλά να χτενίζεις καλά τα μαλλιά σου και μετά να τα ξεπλένεις μόνο με άφθονο νερό ή να αναζητήσεις στην αγορά και ειδικά σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα (αυτά τα χημικά έχουν πολύ ισχυρή καθαριστική δράση) που είναι κατάλληλα ακόμα και για καθημερινό λούσιμο

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!