MEN'S GUIDE

Η επιστήμη θεωρεί πως ο ήλιος κάνει καλό στην ανδρική λίμπιντο

Πολλαπλές επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως ο ήλιος και κυρίως η βιταμίνη D που συνδέεται άμεσα με την έκθεση στον ήλιο έχουν πολλαπλά οφέλη να σου προσφέρουν.

Φυσικά, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, συνεχίζει να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου, αν η έκθεση στον ήλιο δεν γίνεται με μέτρο και την απαραίτητη πλέον ηλιοπροστασία. 


Πρόσφατα ο ηθοποιός Θανάσης Ευθυμιάδης πόζαρε γυμνός στη θάλασσα και είπε πως "η θεραπεία που προσφέρει ο Ήλιος τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες είναι ανεκτίμητη για την καλή υγεία των γεννητικών οργάνων(ανδρών και γυναικών)". Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;


Η επιστήμη λέει ναι, αφού μια σειρά από έρευνες, έχουν συνδέσει άμεσα την έκθεση στον ήλιο με την σεξουαλική υγεία.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Luke's Medical Center στο Σικάγο, η ηλιοθεραπεία κάνει καλό στα γεννητικά όργανα. Μάλιστα, η ηλιακή θερμότητα ανεβάζει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο 20%, με αποτέλεσμα καλύτερη στύση και περισσότερο σεξ.


Αντίστοιχα είναι τα ευρήματα και μιας άλλης έρευνας. Ειδικοί του Ιατρικού Πανεπιστημίου του Γκρατς στην Αυστρία ανέφεραν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «European Journal of Endocrinology» ότι το φως του ήλιου αυξάνει τη γονιμότητα τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες μέσω της αύξησης των επιπέδων της βιταμίνης D. Στις γυναίκες η D βοηθά στην αύξηση των επιπέδων της προγεστερόνης και των οιστρογόνων κατά 13% και 21% αντιστοίχως, ρυθμίζοντας τον εμμηνορροϊκό κύκλο και καθιστώντας πιο εύκολη τη σύλληψη. Στους άνδρες η βιταμίνη ενισχύει την υγιή ανάπτυξη των σπερματοζωαρίων ενώ αυξάνει και τα επίπεδα της τεστοστερόνης χαρίζοντας έτσι καλύτερη λίμπιντο.


Αν λοιπόν φροντίζετε τώρα που είναι περίοδος διακοπών να απολαμβάνετε την έκθεση στον ήλιο, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (αντηλιακό, αποφυγή έκθεσης στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες κ.λ.π.) τότε μπορείτε να αποκομίσετε πολλά οφέλη.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!