MEN'S GUIDE

Μάθαμε τι τρώνε δύο επαγγελματίες παίκτες του βόλει [βίντεο]

Το βόλει είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα και ειδικά τώρα το καλοκαίρι πολλοί είναι αυτοί που δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο beach volley.

Πρόκειται όμως για ένα άθλημα που απαιτεί μεγάλες αντοχές και πολύ καλή φυσική κατάσταση, για να αντέξει κανείς τα πολύωρα ματς στην άμμο, κάτω από τον καυτό ήλιο.
Και φυσικά η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της μυικής αντοχής των παικτών beach volley.

Αν αναρωτιέστε τι τρώνε οι επαγγελματίες παίκτες beach volley, την απάντηση μας έδωσε ένα νέο βίντεο του αμερικανικού περιοδικού Men's Health.


Σε αυτό, δύο διάσημοι Αμερικανοί βολεϊμπολίστες, ο Trevor Crabb και ο Tri Bourne, μίλησαν για το καθημερινό πρόγραμμα διατροφής που ακολουθούν και πολλά από όσα αναφέρουν αξίζει να τα υιοθετήσεις και εσύ.


Και οι δυο επιλέγουν μια διατροφή με ποικιλία, από την οποία δεν απουσιάζουν οι υδατάνθρακες (για ενέργεια) τα καλά λιπαρά και φυσικά οι πρωτεϊνούχες τροφές.


Γενικά επιλέγουν τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως μούρα, ρόδι, μέλι και πολλά φρούτα και λαχανικά.


Πηγές καλών λιπαρών βρίσκουν σε τροφές όπως ο σολωμός, το αβοκάντο κ.ά., ενώ προτιμούν τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς, τα αβγά, το γιαούρτι και φυσικά το κρέας, ως πηγές πρωτεΐνης.


Επίσης και οι δυο παίρνουν ένα δυνατό πρωινό, με πολλά ατνιοξειδωτικά και επιλέγουν να καταναλώσουν πρωινό, τουλάχιστον 1,5 ώρα πριν την προπόνηση, ενώ μετά την προπόνηση αναζητούν ενέργεια σε μπάρες δημητριακών, smoothies, γιαούρτι κ.λπ.


Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα διατροφής των δύο διάσημων αθλητών στο ακόλουθο βίντεο.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!