WOMEN'S GUIDE

Η γυμνάστρια Soph Allen μοιράζεται τα μυστικά της για τέλειους γλουτούς

Η Soph Allen, είναι μια personal trainer από την Αυστραλία, που κατάφερε να γίνει πολύ δημοφιλής στα social media, κυρίως χάρη στους εντυπωσιακούς γλουτούς που έχει αποκτήσει τα τελευταία 3 χρόνια.

Η Soph μετρά πλέον εκατοντάδες χιλιάδες followers στο Instagram και έχει δικό της κανάλι στο YouTube και συχνά μοιράζεται τα μυστικά που την βοήθησαν να αποκτήσει τους γλουτούς που ονειρεύονταν.

Μάλιστα φρόντισε να δείξει το πόσο μεγάλη επιτυχία είχε το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης που ακολούθησε, με το να ανεβάσει στο Instagram "πριν και μετά" πόζες της, που δείχνουν τους γλουτούς της το 2017 και σήμερα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Soph Allen (@sophactivelife) on May 19, 2020 at 3:03pm PDT


Πως τα κατάφερε; Όπως διαβάζουμε στο iefimerida.gr η Soph λέει «Το 2017, έκανα εξαντλητικές προπονήσεις και δεν έτρωγα», έγραψε η 30χρονη γυμνάστρια στο Instagram. Η Soph είπε ότι έκανε 5 - 6 φορές την εβδομάδα προπόνηση με βάρη, χωρίς ωστόσο να δίνει ιδιαίτερη σημασία στις επαναλήψεις. Όπως όμως αναφέρει η ίδια, όταν ανέβαινε στη ζυγαριά έβλεπε ότι έχανε περισσότερο μυικό βάρος παρά λίπος.


Στο μεταξύ, η δύναμή της παρέμενε στο ίδια επίπεδα, αν όχι λιγότερη, κάτι το οποίο οφείλεται, όπως τονίζει, σε «λάθος προπόνηση και διατροφή».


«Φυσικά, ο μυς χρειάζεται χρόνια για να χτιστεί και αυτό είναι που προσπαθώ - αλλά το έκανα ακολουθώντας ένα πρόγραμμα γυμναστικής για να αυξήσω τη δύναμή μου, να βελτιώσω την τεχνική μου και να αφαιρέσω όγκο. Οπότε οι συνεδρίες μου είχαν μεγαλύτερη ένταση», λέει χαρακτηριστικά η Soph.


Και φτάνουμε στο σήμερα, που όπως αναφέρει, κάνει λιγότερες προπονήσεις την εβδομάδα αλλά αυξάνει σταδιακά την ένταση των ασκήσεων. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύει σταδιακά το μυοσκελετικό της σύστημα για την αύξηση της δύναμης και της αντοχής.


Με απλά λόγια, για να μεγαλώσετε τους μυς και να γίνετε πιο δυνατοί, πρέπει να κάνετε τους μυς να δουλεύουν πιο σκληρά από την τελευταία φορά που κάνατε γυμναστική.

Παράλληλα κάνοντας σταδιακά πιο δύσκολη την προπόνησή της, η 30χρονη γυμνάστρια είπε ότι προχώρησε και σε άλλες αλλαγές.


Η Soph Allen τρώει τώρα μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού - μεταξύ 1.400 και 1.800 θερμίδων την ημέρα, ανάλογα με την όρεξή της. Επίσης, δίνει μεγάλη σημασία στον ύπνο και προσπαθεί να κλείσει τουλάχιστον ένα οχτάωρο κάθε βράδυ, ενώ προσπαθεί επίσης να κάνει 10.000 βήματα την ημέρα.

«Η διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για την αλλαγή του σωματότυπού μας», διευκρινίζει η Σόφι.«Προσπαθώ να επικεντρωθώ σε ένα διαφορετικό πράγμα κάθε εβδομάδα για να παραμένω συγκεντρωμένη. Αυτή την εβδομάδα, πρωταρχικό μου μέλημα είναι η διατροφή και η διατήρηση της στις 1.400 θερμίδες», συμπληρώνει. «Την επόμενη εβδομάδα, θα επικεντρωθώ στον ύπνο», προσθέτει.
Ένα τυπικό πλάνο διατροφής της περιλαμβάνει άφθονα φρέσκα φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και λιπαρούς υδατάνθρακες.
Όσον αφορά το είδος της προπόνησης, η ίδια παραδέχεται πως της αρέσει να «μεγαλώνουν» οι γλουτοί της και ότι οι ασκήσεις με κινήσεις τριπλής επέκτασης ποδιού όπως είναι το στεπ και τα καθίσματα, αποτελούν καλές επιλογές.
Χρειάζεται όμως ποικιλία. Η ίδια κάνει τουλάχιστον πέντε διαφορετικές ασκήσεις για γλουτούς σε έναν συνδυασμό τεσσάρων και τριών επαναλήψεων κάθε φορά.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Soph Allen (@sophactivelife) on May 26, 2020 at 2:37am PDT

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!