MEN'S GUIDE

Τα δύο βασικά και χρήσιμα tips για όσους έχουν σπαστά ή σγουρά μαλλιά

Πολλοί άντρες που έχουν έντονες μπούκλες ή φυσικά κυματιστά "σπαστά" μαλλιά, συνηθίζουν να "φορτώνουν" τα μαλλιά τους με υπερβολικά πολλά προϊόντα styling, προκειμένου να τιθασεύσουν τις τρίχες τους, κάτι που δεν είναι διόλου απαραίτητο.

Αρχικά, θα πρέπει να ξέρεις, πως ειδικά το καλοκαίρι, τα πιο... χαλαρά και ατημέλητα hair styles, οπότε τώρα είναι η ιδανική περίοδος να αφήσεις τα μαλλιά σου στην ησυχία τους και να αναδείξεις τους κυματισμούς τους ή ακόμα και τις μπούκλες τους.


Οι μεγάλοι "εχθροί" σου τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι ο ήλιος, η θάλασσα, ο αέρας και η υγρασία: ο μεν ήλιος και η αλμύρα γιατί αφυδατώνουν τα μαλλιά και προκαλούν φθορές στην τρίχα, ο αέρας γιατί ενισχύει το σπάσιμο της τρίχας και τέλος η υγρασία που ευνοεί το έντονο... φριζάρισμα, που σε κάνει να μοιάζεις λες και έχεις πάθει ηλεκτροπληξία! Βέβαια για όλα αυτά υπάρχουν λύσεις.

Για προστασία από τον ήλιο προμηθεύσου ένα ειδικό αντηλιακό μαλλιών και θυμήσου να φοράς καπέλο όταν είσαι ώρες κάτω από τον ήλιο και την αλμύρα, μπορείς να τη διώχνεις με ντους με δροσερό κατά προτίμηση νερό, όχι πολύ ζεστό χωρίς να χρησιμοποιείς κάθε φορά σαμπουάν (μόνο ξέπλυμα με νερό). Ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι αραίωσε το λούσιμο και ακολούθησε τα παρακάτω tips.


Ξεκίνα με την επιλογή σωστού σαμπουάν και conditioner
Στην αγορά, υπάρχουν σαμπούν και conditioner που είναι ειδικά για όσους έχουν σπαστά ή σγουρά μαλλιά. Επίσης, επειδή τα περισσότερα σπαστά ή σγουρά μαλλιά μετά από κάθε λούσιμο έχουν την τάση να φριζάρουν,  φρόντισε να αγοράσεις ειδικό σαμπουάν και conditioner όπου πάνω στην συσκευασία αναγράφεται η λέξη “antifriz” και να σταματήσεις το καθημερινό λούσιμο προκειμένου να αποφύγεις και την αφυδάτωση που μπορεί να προκληθεί και να αρκεστείς στο μέρα παρά μέρα. Ένα πολύ χρήσιμο tip ειδικά για όσους έχουν πολύ σγουρά μαλλιά είναι να αφήνουν τη μαλακτική κρέμα μαλλιών (conditioner) αρκετή ώρα στα μαλλιά. Ιδανικά λούσου, πρώτα, άπλωσε την κρέμα σε ελαφρώς νωπά μαλλιά, κάνε ένα ήπιο μασάζ και άσε το προϊόν να δράσει όση ώρα εσύ συνεχίζεις το ντους ή το μπάνιο σου φροντίζοντας το σώμα σου και κάνε το ξέβγαλμα στο τέλος μετά από κάποια λεπτά.

Προσοχή στο χτένισμα και το στέγνωμα μετά το λούσιμο.

Αν έχεις πολύ σγουρά μαλλιά χρειάζεσαι και ανάλογη ειδική βούρτσα ή χτένα (με αραιά δόντια) για να μην κάνεις ζημιά στα μαλλιά σου, όταν προσπαθείς να τα ξεμπερδέψεις. Ιδανικά, αν έχεις μπούκλες, μην χτενίζεις καθόλου τα μαλλιά σου μετά το λούσιμο. Απλά φρόντισε όταν ξεβγάλεις το conditioner, να περνάς τα δάχτυλά σου ανάμεσά στα μαλλιά σου για να τα ξεμπερδέψεις όσο "γλιστράνε". Κάνε την ίδια κίνηση όταν βγεις από το μπάνιο και άσε τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά χωρίς πιστολάκι.  Θυμήσου πως αποφεύγουμε το χτένισμα σε πολύ υγρά μαλλιά γιατί σπάει η τρίχα. Επίσης μην στεγνώνεις τα μαλλιά τυλίγοντας τα με πετσέτα και μην τα αφήνεις τυλιγμένα έτσι για ώρα. Οι πολύ απορροφητικές ίνες της πετσέτας ευνοούν το φριζάρισμα αλλά και το τσάκισμα της τρίχας, ενώ η θερμότητα σε συνδυασμό με την υγρασία που προκαλείται από το τύλιγμα των νωπών μαλλιών με πετσέτα, ευνοούν και την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων στο τριχωτό της κεφαλής.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!