MEN'S GUIDE

Υπάρχουν 7 λόγοι που εξηγούν γιατί το άρωμά σου δεν μυρίζει τέλεια

Οι περισσότεροι άνδρες έχουν κάποια αγαπημένα αρώματα και μάλιστα κάποιοι δεν τα αλλάζουν ποτέ. Μήπως όμως το άρωμά σου δεν είναι τόσο τέλειο και ιδανικό για εσένα όσο νομίζεις και μήπως δεν μυρίζει όπως θα έπρεπε;

Ένα άρωμα για να μυρίζει τέλεια, θα πρέπει να ταιριάζει τέλεια σε εσένα, να το φοράς σωστά και να το διατηρείς σωστά. Δες μια σειρά από λόγους που εξηγούν γιατί το άρωμά σου μπορεί να μην μυρίζει τέλεια πάνω σου, όπως τους διαβάσαμε στο gr.askmen.com

Το φυλάς στο μπάνιο

Η ζέστη και η υγρασία που έχει το μπάνιο σε συνδυασμό με το έντονο φως χαλάνε την κολόνια πολύ γρήγορα. Συνήθως κάνουν τις υψηλές νότες να μυρίζουν κάπως μουχλιασμένες και αλλάζουν τη σύνθεση του αρώματος μέσω της οξείδωσης. Αντί για το μπάνιο αποθήκευσε την κολόνια σου στο κουτί της και μέσα σε ένα δροσερό και ξηρό περιβάλλον.

Το έχεις πολλά χρόνια

Αν το μπουκάλι που εσωκλείει το άρωμά σου κλείνει φέτος τα 10 του χρόνια, μην απορείς που δεν θυμίζει σε τίποτα την παλιά ακαταμάχητη μυρωδιά του. Καιρός να το αποχωριστείς. Μία κολόνια διατηρείται συνήθως, εφόσον την κρατάς σε κατάλληλο μέρος, περίπου πέντε χρόνια, ίσως και λιγότερα. Θα καταλάβεις ότι έχει αλλοιωθεί όταν το χρώμα της σκουρύνει και η μυρωδιά της πικρίσει.

Έχεις ξηρή επιδερμίδα

Τα ξηρά δέρματα δεν αναδεικνύουν άμεσα τις υψηλές νότες ενός αρώματος και συνήθως αποδυναμώνουν το άρωμα γρήγορα. Γι' αυτό είναι καλύτερα, αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, να αρωματίζεσαι αμέσως μετά το μπάνιο ή μετά τη λοσιόν για να «κλειδώσεις» το άρωμα.

Μπερδεύεις τις μυρωδιές

Αν χρησιμοποιείς διάφορα προϊόντα περιποίησης με αρώματα που αλληλοκαλύπτονται είναι λογικό να χάνεται η κολόνια σου. Προτίμησε να χρησιμοποιείς προϊόντα (κρέμα σώματος, αποσμητικό) της ίδιας σειράς με αυτήν ή εντελώς άοσμα.

Το φοράς λάθος εποχή του χρόνου

Μια βαριά, χειμωνιάτικη κολόνια ίσως να είναι κάπως απωθητική στους γύρω σου κάποια ζεστή νύχτα του καλοκαιριού, σε αντίθεση με ένα πιο ανάλαφρο και δροσερό άρωμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε σεζόν πρέπει να αλλάζεις και άρωμα, απλά φρόντισε να εναλλάσσεις δύο για να έχεις ευελιξία.

Δεν υπάρχει... χημεία μεταξύ σας

Το δέρμα σου είναι φτιαγμένο από ένα μοναδικό συνδυασμό νερού, οξέων, λιπαρών, πρωτεϊνών και σακχάρων που μπορεί να αλλάζουν τον τρόπο που ένα άρωμα μυρίζει πάνω σου. Το στρες, η διατροφή, τα φάρμακα και ίσως η ηλικία είναι επίσης παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το πώς αναδύεται από πάνω σου ένα άρωμα.

Διάλεξες λάθος άρωμα

Τελευταία αλλά όχι λιγότερο πιθανή αιτία είναι ίσως οι κακές επιλογές που κάνεις. Μια ακριβή κολόνια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μυρίζει ωραία πάνω σου και αντίστοιχα μια φτηνή δεν είναι οπωσδήποτε κακή. Το θέμα είναι απλά να βρεις αυτή που σου ταιριάζει.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!