MEN'S GUIDE

Ειδικοί σου δίνουν 4 tips για να βάλεις ξανά το σεξ στη σχέση σου

Δεν είναι καθόλου σπάνιο, μια φαινομενικά καλή σχέση, που δεν θέλεις να την τελειώσεις, να έχει... βαλτώσει στο κρεβάτι. Μάλλον το ακριβώς αντίθετο ισχύει, αφού στα περισσότερα ζευγάρια, ο χρόνος, η ρουτίνα και άλλοι παράγοντες έχουν σαν αποτέλεσμα η σεξουαλική ζωή τους να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

 

 

 

 

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και θέλετε να επαναφέρετε το σεξ στη ζωή σας με τη σύντροφό σας, δείτε μια σειρά από συμβουλές που δίνουν ειδικοί σε θέματα σχέσεων και σεξ και τις διαβάσαμε σε άρθρο του gr.askmen.com

Αποκτήστε ξανά επαφή

«H σεξουαλική ζωή των ζευγαριών αρχίζει να παγώνει μετά τον ένα περίπου χρόνο συγκατοίκησης ή γάμου. Παρόλο που κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και λειτουργεί με τα δικά του χρονικά πλαίσια, το να χάσεις το πάθος της πρώτης περιόδου είναι σχεδόν αναπόφευκτο, αφού η έντονη έλξη που αισθανόσασταν στην αρχή της σχέσης θα αρχίσει να υποχωρεί, μόλις ξεκινήσετε να αποκτάτε ολοένα και περισσότερη οικειότητα», σημειώνει η Juliet Grayson, σύμβουλος σχέσεων – συγγραφέας.

Η λύση: Έγκειται στο να ανακτήσετε τη σεξουαλική σας οικειότητα, που σας γεμίζει με αγάπη και αυτοπεποίθηση και σας κάνει να αισθάνεστε ελκυστικοί, αλλά και δεμένοι μεταξύ σας. Πώς θα το καταφέρετε; Η Grayson έχει μερικά χρήσιμα πραγματάκια να προτείνει:

> Μην αγνοείς το γεγονός, νομίζοντας πως η κατάσταση θα αντιστραφεί από μόνη της.

> Μην βιάζεσαι να βγάλεις αυθαίρετα συμπεράσματα, όπως για παράδειγμα ότι ίσως γουστάρει άλλον ή ότι θέλει να χωρίσετε.

> Η επιθετική συμπεριφορά σε μια ενδεχόμενη συζήτηση θα επιφέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, οπότε πρόσεξε καλά τη συμπεριφορά, τη στάση και τα λεγόμενά σου.

> Καλό θα ήταν να μην ανοίξεις κουβέντα για το θέμα όταν είστε στο κρεβάτι, γιατί θα επιτείνει το άγχος και τον φόβο ή ακόμα χειρότερα θα κάνεις την παρτενέρ σου να νομίζει ότι πρέπει ντε και καλά να κάνει σεξ μαζί σου για να νιώσεις καλύτερα.

> Όσο κλισέ κι αν σου ακούγεται, κάλεσέ την σε ένα ραντεβού για δείπνο, είτε κάπου έξω, είτε στο σπίτι είναι μια όμορφη, ρομαντική κίνηση που θα σας φέρει κοντά και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, να διασκεδάσετε και εν τέλει, γιατί όχι να κάνετε σεξ.

Κάντε παιχνίδι

«Σεξ ξεκινάς να κάνεις πολύ πριν την πράξη αυτή καθ' αυτή. Τι θέλω να πω; Ότι ακόμα και τα προκαταρκτικά είναι ένα είδος σεξ. Όταν για παράδειγμα ξυπνάτε το πρωί και είστε ακόμα στο κρεβάτι, φίλησέ την για καλημέρα, αγκάλιασέ την, πες της πόσο όμορφη είναι και άρχισε να παίζεις απαλά και τρυφερά με το σώμα της», εξηγεί η Desiree Spierings, σεξολόγος.

Μπείτε σε πρόγραμμα

«Κυριολεκτικά. Κλείστε, δηλαδή, ραντεβού για να κάνετε σεξ. Όσο ξενέρωτο και αντισεξουαλικό μπορεί να σου ακούγεται, δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτήν την προσέγγιση. Στην πραγματικότητα, όταν οι άνθρωποι περιμένουν να συμβεί το σεξ αυθόρμητα, σπάνια το κατορθώνουν. Αν και οι δύο γνωρίζετε τι έχετε να περιμένετε, είναι πιο πιθανό να ενθουσιαστείτε και ανυπομονείτε για τη στιγμή», υπογραμμίζει η Spierings.

Δείξτε ευγνωμοσύνη ο ένας στον άλλον

«Έρευνα έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όταν οι σύντροφοι εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους ο ένας στον άλλον για τα μικρά πράγματα στη σχέση, ενισχύουν το ρομαντισμό, νιώθουν πιο ευτυχισμένοι και αυξάνουν τη σεξουαλική τους διάθεση. Αρκεί λοιπόν ένα “είμαι υπερήφανος για σένα” ή ένα “μπράβο σου” για να σας φέρει πιο κοντά», αναφέρει ο Dr. Dain Heer, σύμβουλος σχέσεων.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!