MEN'S GUIDE

Έρευνα αποκαλύπτει τους 3 λόγους που κάποιοι άνδρες προτιμούν τις μεγαλύτερες γυναίκες

Μπορεί οι μεγάλες σε ηλικία γυναίκες που αναζητούν νεότερους ηλιακά ερωτικούς συντρόφους να αποκαλούνται "cougars" σαν να είναι αρπαχτικά, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλοί άντρες που οι ίδιοι επιλέγουν να κάνουν δεσμούς με μεγαλύτερες γυναίκες και μια έρευνα αποκάλυψε τους λόγους που συμβαίνει αυτό.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο τεύχος 33 της επιθεώρησης Gender & Society, είχε τίτλο «Αυτοί είναι που κυνηγούν τις cougars» και ανέλυε ακριβώς αυτό. Χρησιμοποιώντας δεδομένα από δεκάδες συνεντεύξεις με γυναίκες ηλικίας 30 έως 60 ετών, οι οποίες είχαν σχέση με νεότερους άνδρες, η εν λόγω έρευνα διαπίστωσε ότι οι γυναίκες διαδραμάτιζαν κατά βάση παθητικό ρόλο στη διαμόρφωση της σχέσης με νεαρότερους άνδρες όταν αυτή γεννιόταν. Όπερ σημαίνει ότι οι άνδρες ήταν αυτοί που τις προσέγγιζαν αρχικώς.

Άρρθο του ygeiamou.gr, αναλύει τα πορίσματα αυτής της έρευνας και παραθέτει τους τρεις βασικούς λόγους που οδηγούν κάποιους άνδρες στο να αναζητούν μεγαλύτερες ηλικιακά συντρόφους.

Περισσότερη αυτοπεποίθηση και ωριμότητα
Αν η σύντροφός σου είναι μεγαλύτερη, ας πούμε μεσοσταθμικά κατά περίπου 10 χρόνια, οι πιθανότητες να είναι πιο ώριμη και κατασταλαγμένη είναι αυξημένες. Αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει λιγότερη ανασφάλεια και κρίσεις πανικού, περισσότερη ισορροπία και για αυτό καλύτερη εγκεφαλική επικοινωνία με το σύντροφό της. Επιπλέον, μια γυναίκα μεγαλύτερή σου θα αναλάβει να σε κατευθύνει μέσα από τις συμπληγάδες της ζωής και θα σε βοηθήσει να υπερνικήσεις προβλήματα, ούσα πιο έμπειρη από εσένα, με πολύ λιγότερα mind games από μια νεαρά.

Περισσότερη ειλικρίνεια και αυθεντικότητα
Οι νεαρές γυναίκες έχουν πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού τους -και στο μπροστινό συμπληρώνει η διπλανή μου- τη δημιουργία οικογένειας και το άνοιγμα σπιτικού (ή συνεταιρισμού, αν το δεις πιο κυνικά). Αυτός ο καθόλα θεμιτός και ευσεβής πόθος μπορεί να οδηγήσει σε χειριστικές συμπεριφορές προκειμένου να υλοποιηθεί ο στόχος-πόθος. Μία μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα, ας πούμε 45, ελεύθερη ή χωρισμένη, έχει απομακρυνθεί από την ανάγκη τεκνοποιίας -είτε έχει κάνει παιδιά είτε όχι- και έχει απομυθοποιήσει όλα αυτά τα φανταχτερά «δήθεν» του γάμου (τις τελετές, τα κτήματα, τον κύκλο φίλων, την επιδειξιομανία της ευτυχίας κ.λπ.). Δεν τα έχει ανάγκη -δεν σημαίνουν και τίποτε άλλωστε. Εκεί που εστιάζει είναι στην επικοινωνία, την ταύτιση, τη συντροφικότητα, τις αληθινές σχέσεις χωρίς τη γαμήλια επιτηδειότητα. Είναι Οκ και αν δεν επισημοποιήσετε ποτέ τη σχέση σας.

Μεγαλύτερη οικονομική ανεξαρτησία
Μια γυναίκα στα 45 ή στα 50 έχει συνήθως την ικανότητα να αναλάβει κάποια ή τα περισσότερα έξοδα του σπιτιού, έχοντας κτίσει μια καριέρα σε κάποιον τομέα. Συνήθως αμείβεται περισσότερο από κάποια που τώρα ξεκινάει την καριέρα της, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να κάνει πράγματα για τον σύντροφό της, αντιστρέφοντας τον παραδοσιακό κανόνα που θέλει τον άντρα άνω των 30 να πληρώνει για τα πάντα συνεχώς.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!