MEN'S GUIDE

Μάθε πως να κουμπώνεσαι σωστά στις επίσημες εμφανίσεις σου

Τώρα που οι γιορτές πλησιάζουν είναι τεράστια η πιθανότητα να χρειαστεί να κάνεις πολλές επίσημες και βραδινές εμφανίσεις και ακόμα και να προτιμάς καθημερινά το casual ντύσιμο, μπορεί αυτές τις μέρες να βγάλεις από τη ντουλάπα σου τα κοστούμια σου. Οπότε καλό είναι να ξέρεις να τα κουμπώνεις σωστά.

Το πιο απλό ρούχο από τα ανδρικά πανωφόρια που δεν έχει απαραίτητα κάποιο στιλιστικό κανόνα στο κούμπωμα είναι το παλτό, το οποίο μπορείς να το αφήσεις εντελώς ξεκούμπωτο ή να κουμπώσεις όσα κουμπιά θέλεις (απλά να είναι στη σειρά).


Βέβαια δεν ισχύει το ίδιο για τα σακάκια, που ανάλογα με το πόσα κουμπιά έχουν θα πρέπει να τα κουμπώνεις ανάλογα.


Σακάκια με ένα μόνο κουμπί

Κουμπώνεις όποτε σηκώνεσαι όρθιος, ξεκουμπώνεις λίγο πριν καθίσεις. 

Με δύο κουμπιά

Αγνοείς το κάτω κουμπί και κουμπώνεις και ξεκουμπώνεις το πάνω με τον τρόπο που κάνεις και στο μονόκουμπο.

Με τρία κουμπιά

Και πάλι, αγνοείς το κάτω κουμπί. Το μεσαίο οφείλεις να το κουμπώνεις πάντα όποτε στέκεσαι ενώ η χρήση του πάνω είναι προαιρετική -μπορείς να το κουμπώσεις αν κρυώνεις ή αν θέλεις να δείχνεις πιο «προβλεπόμενος».

Σταυρωκούμπωτα σακάκια
Αν έχει τέσσερα κουμπιά το μοναδικό εξωτερικό κουμπί που κουμπώνεις είναι το πάνω. Αλλά και το εσωτερικό, «κρυφό» από κάτω, που κρατάει το ύφασμα στη θέση του, αν πάλι έχει έξι κουμπιά, αγνοείς το πάνω και το κάτω, κουμπώνεις το μεσαίο.  και το εσωτερικό.

Extra tip

Αν θέλεις να φορέσεις κοστούμι με γιλέκο κάτω από το σακάλι τότε πάντα αφήνεις ξεκούμπωτο το τελευταίο κάτω κουμπί στο γιλέκο. και να θυμάσαι πως το πουκάμισό σου θα πρέπει να καλύπτεται από το γιλέκο σου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!