MEN'S GUIDE

Θέλεις να έχεις άψογα μαλλιά μέχρι τις Γιορτές; Βάλε 7 τροφές στα γεύματα σου

Το τελευταίο διάστημα μπορεί να παρατήρησες πως πολλές τρίχες έπεφταν από το κεφάλι σου, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε ανησυχεί πολύ.

Οι ειδικοί εξηγούν πως το φθινόπωρο, όπως και την άνοιξη, κάνει την εμφάνισή της η λεγόμενη εποχική τριχόπτωση που είναι φυσιολογική, ωστόσο αν ο ρυθμός απώλειας των μαλλιών σου είναι ιδιαίτερα έντονος καλό είναι να επισκεφτείς ένα γιατρό, που θα εκτιμήσει αν τυχόν συντρέχει κάποιο άλλο θέμα υγείας.


Η υγεία των μαλλιών μας επηρεάζεται αρχητικά από πολλούς παράγοντες, όπως είναι οι ακραίες καιρικές συνθήκες, το άγχος, η χρήση λάθος προϊόντων styling, κάποιες παθήσεις, αλλά και η διατροφή.
Αν λοιπόν θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα των μαλλιών σου για να λάμπουν μέχρι τις γιορτές πρέπει από τώρα να βελτιώσεις τη ποιότητα της διατροφής σου, εντάσσοντας στα γεύματα σου τις ακόλουθες τροφές, που βοηθούν πολύ στο να αποκτήσεις υγιή μαλλιά.
 

Καρότο

Το καρότο περιέχει βιταμίνη Α, η οποία είναι πολύ χρήσιμη για την έκκριση φυσικών ελαίων της κεφαλής, που προστατεύουν το δέρμα από την ξηρότητα.

Βρώμη

Η βρώμη περιέχει ψευδάργυρο, βιταμίνη Β, χαλκό και πρωτεΐνη, στοιχεία που βοηθούν στην αποφυγή της τριχόπτωσης.

Αυγά

Το αυγό μπορείς, εκτός από το να το φας, να το χρησιμοποιήσεις και σε μάσκα για τα μαλλιά σου. Οι τρίχες αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνη, επομένως η κατανάλωση τροφών πλούσιες σε αυτήν βοηθά στη διατήρηση της υγείας των μαλλιών σου.

Ξηροί καρποί

Αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια και όλα τα υπόλοιπα είδη ξηρών καρπών εμπεριέχουν ευεργετικά λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην καλή υγεία του δέρματος.

Μοσχάρι

Συνήθως άτομα τα οποία έχουν έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό τους, τη λεγόμενη αναιμία, αντιμετωπίζουν πρόβλημα τριχόπτωσης. Τροφές όπως το μοσχάρι είναι από τις σημαντικότερες πηγές σιδήρου και πρωτεΐνης.

Σπανάκι

Πλούσιο σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, κάλιο, ασβέστιο και σίδηρο, το σπανάκι είναι ιδανικό για τη διατήρηση της υγείας των μαλλιών και του δέρματος.

Αρακάς

Ο αρακάς είναι πλούσιος σε φυτική πρωτεΐνη, Β καροτίνη και βιταμίνη C, στοιχεία που είναι απαραίτητα για γερά και υγιή μαλλιά.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!