MEN'S GUIDE

Άσκηση Superman: Μάθε γιατί αξίζει να την κάνεις

Ακόμα και αν όταν ήσουν μικρός δεν ήθελες να γίνεις ο... Superman (αλλά ο Batman!) αυτή την άσκηση που αντλεί το όνομά της από τη στάση σώματος του γνωστού υπερήρωα όταν αυτός πετάει, σίγουρα αξίζει να τη μάθεις αφού γυμνάζει ταυτόχρονα 3 διαφορετικά σημεία του σώματός σου: μύες της πλάτης, γλουτούς, δικέφαλους.

Σύμφωνα με το wefit,gr  εάν ενσωματώσεις αυτήν την άσκηση σωματικού βάρους στο πρόγραμμά σου θα δεις σημαντικά οφέλη στο σώμα σου.

Γιατί είναι σημαντική η άσκηση superman;

Όλοι οι μύες γύρω από τον μέσο κορμό βοηθούν στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής σου στήλης και περιλαμβάνουν όχι μόνο τους κοιλιακούς μυς αλλά και τους δικέφαλους και τους γλουτούς. Όλα αυτά λειτουργούν μαζί για να διατηρήσεις τη σπονδυλική σου στήλη ίσια, γι 'αυτό είναι σημαντικό να εμπλέκεις αυτούς τους μυς όταν ενισχύεις τον μέσο κορμό. Βελτιώνει τη στάση του σώματος και προστατεύει την σπονδυλική σου στήλη.

Eνισχύει τη μέση και τους γλουτούς

Η άσκηση Superman ανήκει στην κατηγορία των υπερεκτάσεων και γυμνάζει κυρίως τον ιερονωτιαίο μυ, αυτόν δηλαδή που αποκαλούμε ορθωτή μυ του κορμού (εκτείνων τη ράχη). Οι ραχιαίοι και οι γλουτοί είναι οι κύριες μυϊκές ομάδες που εμπλέκονται στην άσκηση Superman. Κατά την εκτέλεση της ισομετρικής, ομόκεντρης / έκκεντρης και πιο δυναμικής άσκησης Superman σε βοηθά να αναπτύξεις πολλές βασικές δεξιότητες απαραίτητες για πιο προηγμένες κινήσεις. Η άσκηση Superman μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μία απλή άσκηση προθέρμανσης / ενεργοποίησης ή σε πολλές επαναλήψεις για να αυξηθεί η αντοχή των μυών.

Ενισχύει τρία βασικά μέρη του σώματος

Βελτιώνει τη στάση του σώματος και ενισχύει τους ραχιαίους. Ο πόνος στην πλάτη και της μέσης είναι δύο συχνές παθολογικές καταστάσεις και η άσκηση αυτή μπορεί να ενισχύσει τους μυς σου για να αποφύγεις τραυματισμούς και πόνο. Η άσκηση Superman συμβάλλει στην έκταση του σώματος και στην ενίσχυση του γλουτιαίου, των δικεφάλων και των ραχιαίων. Όπως και οι άλλες κινήσεις η άσκηση αυτή μπορεί να είναι χρήσιμη για τους αθλητές δύναμης αλλά έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι ιδανική και για αρχάριους.

Πώς να την κάνεις

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!