MEN'S GUIDE

Τα 8 απλά πράγματα που βελτιώνουν την ευφυΐα και την αντίληψή σου

Πολλοί άντρες πλέον φροντίζουν τη διατροφή τους, γυμνάζουν το σώμα τους και γενικά διατηρούνται σε φόρμα. Πολλοί όμως ξεχνούν πως και το μυαλό χρειάζεται "γυμναστική".

Ακολουθεί μια λίστα με απλά και καθημερινά πράγματα που αν τα υιοθετήσεις στη ζωή σου, τότε θα "γυμνάσεις" το νου και θα δεις να βελτιώνεται πολύ η αντίληψη σου.

Να παρατηρείς

Μην μπερδεύεσαι. Άλλο βλέπω, άλλο παρατηρώ. Παρατηρώ σημαίνει αναλύω αυτό που βλέπω. Όταν παρατηρείς λοιπόν κάτι, αντιλαμβάνεσαι όλα εκείνα που τόσο καιρό παρέβλεπες. Απορρόφησε ό,τι είναι γύρω σου και μη σταματάς να καλλιεργείς τη φαντασία σου.

Να μαθαίνεις

Όταν έχεις ανοιχτό μυαλό και διψάς για ολοένα και περισσότερη γνώση, τότε το μυαλό σου συνηθίζει στο να θέλει να μαθαίνει κι άλλα, κι ακόμα περισσότερα και η διαδικασία αυτή δεν σταματάει ποτέ. Άδραξε κάθε ευκαιρία που σου δίνεται για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου, συζητώντας με ανθρώπους που ξέρεις πώς έχουν να σου μάθουν πολλά.

Να ακούς

Και δεν εννοούμε αυτό που φαντάζεσαι. Να μάθεις να ακούς τους ήχους που σε περιβάλλουν, ώστε να λάβεις μια έντονη γεύση του κόσμου στον οποίο ζεις. Για παράδειγμα, πήγαινε μια βόλτα στη γειτονιά σου και δώσε προσοχή στους ανθρώπους και στο τι συζητούν μεταξύ τους, για να καταλάβεις πώς σκέφτονται. Ένας άλλος τρόπος για να πειραματιστείς είναι να ακούσεις ένα διαφορετικό είδος μουσικής απ' αυτό που αγαπάς.

Να πειραματίζεσαι

Αν δεν βρεις το θάρρος να βγεις από το comfort zone σου και να μπεις σε έναν άλλο, άγνωστο κόσμο για σένα, τότε το πιο πιθανό είναι ότι μπορεί να χάσεις τη ευκαιρία να αλλάξεις τη ζωή σου ή τον τρόπο σκέψης σου για πάντα. Αναζήτησε λοιπόν πράγματα που προσελκύουν το ενδιαφέρον σου και ξεκίνησε να μαθαίνεις όσα περισσότερα μπορείς γι' αυτά.

Να διευρύνεις τους ορίζοντές σου

Μην στέκεσαι ποτέ στην πρώτη εντύπωση. Δεν πρέπει να σου αρκεί ό,τι σου προσφέρεται απλόχερα. Αναρωτήσου τι, πώς, πού, γιατί. Με τον τρόπο αυτό σταδιακά η γνώση σου για το συγκεκριμένα αντικείμενο θα αυξηθεί και το μυαλό σου θα μάθει πως ποτέ δεν είναι αρκετή μία μόνο πληροφορία.

Να συζητάς

Τουτέστιν, να μην το παίζεις ξερόλας και να είσαι ανοιχτός στα όσα μπορούν οι γύρω σου να σου μάθουν για τη ζωή. Αντάλλαξε απόψεις μαζί τους και κράτησε οτιδήποτε σε εμπνέει για να κάνεις καλύτερο τον εαυτό σου.

Να «γυμνάζεις» το μυαλό σου

Τα είπα και στην αρχή του κειμένου. Το σώμα και το πνεύμα είναι ένα. Και σαν ένα πρέπει να του φέρεσαι, ώστε να μην παραμελείς τη φροντίδα του ενός και να δίνεις περισσότερο σημασία στο άλλο. Σου προτείνουμε να κάνεις κάθε μέρα ένα διάλειμμα 20 λεπτών για να λύνεις γρίφους σαν αυτούς, που θα οξυγονώσουν τον εγκέφαλό σου.

Να κάνεις διαλογισμό

Βοηθάει το μυαλό σου να χαλαρώσει από τις σκέψεις και την ένταση και να καθαρίσει. Να αποκτήσει διαύγεια και νηφαλιότητα.

Πηγή: gr.askmen.com

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!