MEN'S GUIDE

Τρία σημεία με τρίχες που πολλοί άντρες ξεχνούν πως θέλουν περιποίηση

Το θέμα αντρική αποτρίχωση σηκώνει μεγάλη συζήτηση αφού εδώ και χρόνια έχει παρέλθει η μόδα των "τριχωτών" αρσενικών και στην εποχή των millenials ακόμα και ένα εντελώς άτριχο ανδρικό σώμα θεωρείται καλαίσθητο.

Ωστόσο δε χρειάζεται κανείς ούτε να φτάνει στο ένα, ούτε στο άλλο άκρο, αφού ανάμεσα στο πασέ στιλάκι του άντρα με το δασύτριχο στήθος και στον metrosexual σύγχρονο άντρα που κάνει αποτρίχωση παντού υπάρχει φυσικά μια μεσαία λύση και μια χρυσή τομή.


Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να θυμάσαι πως υπάρχουν τρία σημεία στο ανδρικό σώμα (εκτός από το προσωπό  και τις τρίχες σε κεφάλι, μύτη ακόμα και αυτιά) που θέλουν περιποίηση, τα οποία ειδικά αν κανείς έχει μεγάλη τριχοφυία θα πρέπει να τα φροντίζει τακτικά.


Η λύση δεν είναι η αποτρίχωση (με εξαίρεση μόνο την πλάτη) αλλά το τριμάρισμα, θα πρέπει να αποφεύγεις να χρησιμοποιείς ξυράφακι, ενώ καλό είναι να μην ασχοληθείς ποτέ με τις τρίχες στη μασχάλη σου (απλά φρόντισε να διατηρείς καθαρή την περιοχή και χωρίς οσμές από ιδρώτα) και θα πρέπει πάντα να θυμάσαι πως η αποτρίχωση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων ελλοχεύει πολλούς κινδύνους για την υγεία και συχνά προκαλεί ερεθισμούς, οπότε καλό είναι να την αποφύγεις. Εστίασε στην τριχοφυία στα ακόλουθα τρία σημεία του σώματός σου.

  • Τρίχες στο στέρνο: Ψαλίδισε τις τρίχες του στήθους μέχρι ένα εκατοστό. Δεν αποτριχώνεις και δεν ξυρίζεις.
  • Τρίχες στην κοιλιά: Κούρεψε λίγο τις πολλές τρίχες στην κοιλιά. Αλλά μέχρι εκεί. Και πάλι δεν αποτριχώνεις και δεν ξυρίζεις.
  • Τρίχες στην πλάτη: Καθάρισε εντελώς την πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους, είτε με χαλάουα, είτε με λέιζερ (ξυράφι ποτέ). Το δεύτερο αποτελεί και τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αποτρίχωσης.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!