MEN'S GUIDE

Τα 4 καλύτερα μπαχαρικά για να χάσεις βάρος

Αν ψάχνεις να προσθέσεις κάποια μπαχαρικά που θα «κάψουν» το λίπος, τότε δοκίμασε να βάλεις αυτά τα τέσσερα στο φαγητό για να δόσεις ώθηση στο μεταβολισμό σου. 

Σύμφωνα με το Men’s Health UK, τούτα είναι τα επικρατέστερα μπαχαρικά που πρέπει να προσθέσεις στη δίετα σου.

Σπόροι σιναπιού

Σύμφωνα με έρευνα του Oxford Polytechnic Institute οι θερμογονίες ιδιαιτερότητες των σπόρων σιναπιού δίνουν ώθηση στο μεταβολισμό κατά 25% και μπορούν να κόψουν περίπου 45 θερμίδες από το κάθε γεύμα. 

Ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσεις τους σπόρους είναι τα σμίξεις με άσπρο ξύδι και να τα αφήσεις για τρείς μέρες.  Μετά να τα περάσεις στο μπλέντερ με λίγη ζάχαρη και αλάτι για να κάνεις τη δικιά σου μουστάρδα. 

Πιπέρι Καγιέν

Το συγκεκριμένο πιπέρι περιέχει μεγάλη ποσότητα καψαϊκίνης που θερμαίνει το σώμα και βοηθά στο να «λιώνει» το λίπος, αναφέρει το Journal of Obesity. 

Κουρκουμάς

Σύμφωνα με έρευνα του Tufts University στην Αμερική, ο κουρκουμάς διακόπτει την ροή αίματος στα κύτταρα λίπους, μειώνοντας την ανάπτυξη τους. 

Κανέλα

Αντί να προσθέσεις ζάχαρη στο γλυκό σου δοκίμασε να βάλεις κανέλα.  Η κανέλα ισορροπεί την ζάχαρη του αίματος και χαμηλώνει τα επίπεδα ινσουλίνης, που μειώνει το λίπος που κρατά το σώμα, σύμφωνα με το άρθρο.               

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!