MEN'S GUIDE

5 πράγματα που μπορεί να σου συμβούν αν βλέπεις πορνό

Η ελεύθερη και εύκολη πρόσβαση σε πορνό μέσω διαδικτύου έχει αλλάξει τις συμπεριφορές πολλών ανδρών και σύμφωνα με μελέτες πλέον υπάρχουν μέα ζητήματα που έχουν προκύψει, τόσο για την υγεία όσο και για την υγιή κοινωνική συμπεριφορά ενός ατόμου που βλέπει πορνό με μεγάλη συχνότητα.

Δίτε 5 πράγματα που μπορεί να προκαλέσει η συστηματική θέαση πορνό, όπως δημοσιεύονται σε πρόσφατη λίστα του Independent με στοιχεία από το ντοκιμαντέρ του Newsbeat "Brought Up On Porn" . 
1. Μικραίνει το μέγεθος του εγκεφάλου.
Ακούγεται ακραίο αλλά έρευνα του Ιδρύματος Max Planck έχει εντοπίσει συνδέσεις ανάμεσα στο πορνό και στο μικρό μέγεθος του εγκεφάλου, χωρίς όμως να διαπιστωθεί αν το πορνό προκαλεί αλλαγές στο μέγεθος του εγκεφάλου ή αν άνθρωποι με συγκεκριμένα μορφολογικά χαρακτηριστικά του εγκεφάλου έχουν την προδιάθεση να βλέπουν περισσότερο πορνό.
2. Προκαλεί εθισμό
Έρευνα του The Journal of Sex έδειξε πως πολλοί άνδρες προτιμούν να θυσιάσουν άλλα πράγματα που τους ικανοποιούν (όπως το φαγητό ή το αλκοόλ) από το να στερηθούν το πορνό.
3. Μπορεί να σε κάνει πιο θρήσκο
Ακούγεται παράδοξο αλλά ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα σε σχετική τους έρευνα δείχνουν πως όσοι βλέπουν πολύ πορνό έχουν την τάση να γίνουν πιο θρήσκοι. Οι ερυενητές αποδίδουν αυτή την συμπεριφορά σε πιθανές "ενοχές".
4. Μπορεί να έχεις περίεγη στάση απέναντι στις γυναίκες.
Σε αυτό το ζήτημα υπάρχουν έρευνες που δείχνουν διαφορετικά πορίσματα. Μία έρευνα δείχνει πως οι άνδρες που βλέπουν πορνό εμφανίζουν μεγαλύτερες πιθανότητες να δηλώσουν πως είναι και νιώθουν φεμινιστές, ωστόσο άλλες έρευνες δείχνουν πως οι άνδρες που βλέπουν πορνό έχουν την τάση να θεωρούντις γυναίκες "αντικείμενα".
5. Μπορεί να καταστρέψει τον γάμο σου
Οι γυναίκες που είναι παντρεμένες με κάποιον που βλέπει πορνό εμφανίζονται σε πολλές έρευνες να δηλώνουν συστυχισμένες, ενώ άλλες έρευνες δείχνουν πως αισθάνονται πως μειώνεται η αυτοπεποίθησή τους καθώς οι σύντροφοί τους θέλουν το σεξ μαζί τους να προσομοιάζει το πορνό και αυτές νιώθουν πως δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στον ρόλο.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!