MEN'S GUIDE

Love Fashion: Γιώργος Μώρος

Ο Γιώργος Μώρος είναι ο ιδρυτής του G-Man’s world, ενός personal style blog, το οποίο «κινείται» γύρω από τις νέες τάσεις της μόδας. 

Το όνομα του blog του ήταν ιδέα ενός φίλου του (τα αρχικά προέρχονται από το όνομα και το επώνυμό του), ενώ η κοπέλα του, η οποία είναι στιλίστρια, τον προέτρεψε να μπει στο… κλαμπ των fashion bloggers. 

Αυτό που κάνει ιδιαίτερο το blog μου είναι η αγάπη που κάνω γι’ αυτό. Κάθε μέρα μέσα απ’ αυτό εκφράζω ότι νιώθω στο έπακρο. Εκείνο που με χαροποιεί ιδιαίτερα μέσα από το blog μου είναι ότι έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους, φίλους οι οποίοι με ρωτάνε από ποια εταιρεία έχω αγοράσει τα ρούχα που φωτογραφίζω, ενώ με συμβουλεύονται το πώς μπορούν να ταιριάξουν το ντύσιμό τους. 

5 στοιχεία που με χαρακτηρίζουν είναι η ευγένεια, η οποία θεωρώ ότι είναι το Α και το Ω στις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Η κομψότητα, διότι πιστεύω ότι δίνει άλλο τόνο πάνω στο στυλ που έχεις υιοθετήσει. Η εργατικότητα επειδή χωρίς αυτήν δεν μπορείς να θέσεις υψηλούς στόχους. Η αγάπη μου για την μόδα, γι’ αυτό και δημιούργησα το blog μου και η επιθυμία μου να ανακαλύπτω νέους προορισμούς προκειμένου να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου πάνω στο πως αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι το στυλ σε διαφορετικές χώρες.

Η μόδα για μένα σημαίνει πολλά πράγματα. Αποτελεί μία ξεχωριστή ελευθερία για το πώς αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα πάνω στο στυλ που επιθυμείς να… λανσάρεις. Είναι τεράστια πηγή έμπνευσης και ιδεών και είναι ένα ιδιαιτέρως χρήσιμο εργαλείο στα χέρια εκείνου που ξέρει πώς να το χρησιμοποιήσει. Καλώς η κακώς (οι απόψεις διίστανται) η μόδα είναι απαραίτητη διότι είναι ο μοναδικός τρόπος έκφρασης της προσωπικότητας και του χαρακτήρα του καθενός μας. 

Ένας άντρας είναι καλοντυμένος όταν διακατέχεται από αυτοπεποίθηση πως αυτό που φοράει του ταιριάζει απόλυτα. Είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίζει το στυλ του και να προσθέτει τις δικές του πινελιές, χωρίς ωστόσο να υπερβάλει. Επίσης, σε εκείνο που θα πρέπει να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα είναι να έχει διακριτική κομψότητα και να πηγάζει από μέσα του μία εσωτερική δύναμη που θα φαίνεται στις κινήσεις του, στο περπάτημά του και στην ομιλία του.

Ένας άντρας είναι κακοντυμένος όταν δεν περιποιείται τον εαυτό του. Αν δεν το πράττει αυτό είναι σαν μην τον σέβεται. Σε πολλές περιπτώσεις παίζει ρόλο το γούστο, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με τα ερεθίσματα που έχεις.   

Συμβουλεύω τους άντρες να είναι παράδειγμα προς μίμηση για τους υπόλοιπους. Και συγκεκριμένα να είναι το πρότυπο άντρα που θα ήθελαν να έχουν κολλητό φίλο, πατέρα και γαμπρό για τις κόρες τους. Και πάνω απ’ όλα να είναι αυθόρμητοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε πρόκληση στην ζωή τους.

Αγαπημένο κομμάτι στην ντουλάπα μου είναι το σιέλ μου πουκάμισο, αφού μπορεί να με βγάλει ασπροπρόσωπο σε κάθε περίσταση, όπως για παράδειγμα στην δουλειά μου, ακόμη και σε έναν γάμο.

Το στυλ που έχω υιοθετήσει είναι casual chic. Μου αρέσει να είμαι κομψός και στυλάτος καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας, αλλά ταυτόχρονα να νιώθω άνετα. Παρ' όλα αυτά δεν μπορώ να πω ότι δεν με εκφράζει και η μόδα του δρόμου (street style), η οποία με κάνει να αισθάνομαι μεγάλη ελευθερία.

Αγαπημένος μου σχεδιαστής είναι ο Pierre Cardin. Τον θεωρώ από τους πιο top σχεδιαστές, καθώς εδώ και χρόνια έχει αποδείξει την αξία του, «παραδίδοντας» μαθήματα στυλ με τις γεωμετρικές του δημιουργίες.

Δεν πάω πουθενά χωρίς να έχω μαζί μου το ρολόι μου. Πιστεύω ότι κάθε άντρας που σέβεται τον εαυτό του έχει στην συλλογή του ένα καλό ρολόι. 

Το επόμενο κομμάτι που θα αγοράσω είναι ένα chino παντελόνι. Όσα και αν έχω στην γκαρνταρόμπα μου ποτέ δεν είναι αρκετά. Άλλωστε είναι ένα από τα πιο safe κομμάτια και θεωρώ πως πάντα θα βρίσκονται εντός μόδας.

Facebook: G-Man's world

Instagram: George Mwros

*Η συνέντευξη δόθηκε στον δημοσιογράφο Άγγελο Γεραιουδάκη

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!