MEN'S GUIDE

Η εντυπωσιακή επιστροφή της Africa Twin

Το εμβληματικό μοντέλο της Honda ετοιμάζεται για ένα πολύ δυνατό come back με το οποίο οι λάτρεις των μηχανών μεγάλου κυβισμού θα ενθουσιαστούν.

Η Africa Twin είναι μία μηχανή θρύλος. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 1989 και γρήγορα εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για τις μοτοσικλέτες τουρισμού και περιπέτειας.

Στην πρώτη της εκδοχή διέθετε εξαβάλβιδο, υγρόψυκτο δικύλινδρο V κινητήρα 742 κυβικών εκατοστών, που απέδιδε ισχύ 61 ίππων και ροπή 62.7Nm στις 7.500 στροφές. Επιπλέον, ξεχώριζε για τη μακριά διαδρομή της ανάρτησης, το ιδιαίτερα μεγάλο ρεζερβουάρ, την αλυσίδα τελικής μετάδοσης, τον εμπρός τροχό των εικοσιενός ιντσών αλλά και τα διπλά εμπρός δισκόφρενα.

Στη συνέχεια, αφού ανανεώθηκε δύο φορές, η Africa Twin κατάφερε να παραμείνει «ζωντανή» στην αγορά μέχρι το 2003, ενώ ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να αποτελεί μια μηχανή περιζήτητη, με αξιοσημείωτη αξία μεταπώλησης.

Η Honda ανακοίνωσε τη θριαμβευτική επιστροφή της Africa Twin με ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο μέσα στο 2015.

Η νέα Africa Twin θα διαθέτει όλες τις αρετές και τις ικανότητες της XRV650 και της διαδόχου της XRV750, ενισχυμένη όμως με την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Honda την τελευταία δεκαετία στις μοτοσικλέτες εντός και εκτός δρόμου, αλλά και από την επιστροφή της Team HRC στο Ντακάρ το 2013.

Επιπλέον, για πρώτη φορά στην κατηγορία, η Africa Twin θα διατίθεται προαιρετικά με μία εξελιγμένη έκδοση του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη της Honda - Dual Clutch Transmission(DCT), που παραμένει μοναδική στις μοτοσικλέτες Honda. Η τελευταία εξέλιξη του DCT στόχο είχε να αναβαθμίσει την ικανότητά της σε συνθήκες off-road που αποτελεί συνώνυμο της Africa Twin.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!