MEN'S GUIDE

Ο Al Pacino εξηγεί πως από εκατομμυριούχος έμεινε... άφραγκος

Υπάρχουν πολλά success stories στο Χόλιγουντ, ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου σινεμά, αν και έκανε λαμπρή καριέρα, ο ίδιος αποκαλύπτει πως μια σειρά από λάθη κατάφεραν να τον κάνουν να χάσει την τεράστια περιουσία που είχε αποκτήσει.

Ο λόγος για τον Al Pacino, τον 84χρονο πολυβραβευμένο σταρ, που μετά πό τη δημοσίευση της αυτοβιογραφίας του, όλο και περισσότερες ενδιαφέρουσες πτυχές έρχονται στο φως για τη συναρπαστική ζωή του.

Πιο πρόσφατη, η αποκάλυψη πως από περιουσία 50 εκατομμυρίων δολαρίων κατέληξε να μείνει άφραγκος, επειδή ξόδευε αλόγιστα, ενώ απασχολούσε και έναν λογιστή, ο οποίος αργότερα κατέληξε στην φυλακή για απάτη.

Έτσι, ο Αλ Πατσίνο έγινε το τελευταίο παράδειγμα διάσημου ηθοποιού, που χάνει την τεράστια περιουσία του κατά τη διάρκεια της καριέρας του.

Ο 84χρονος ηθοποιός του «Σημαδεμένου» και του «Νονού» περιγράφει με αναλυτικές λεπτομέρειες στην αυτοβιογραφία του, με τον τίτλο «Sonny Boy», μία σειρά οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισε.

Στα δικαστήρια με την MGM

Η πρώτη του οικονομική κατάρρευση συνέβη μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του «Νονού» όταν η εταιρεία MGM Studios του έκανε μήνυση, επειδή πήρε το ρόλο, ενώ είχε ήδη δεσμευτεί να παίξει σε μία άλλη ταινία, μία κωμωδία με τη Μαφία.

«Ήταν σαν να ήμουν φανατικός τζογαδόρος και με κυνηγούσαν αυτοί που κλείνουν τα στοιχήματα», έγραψε ο Αλ Πατσίνο και πρόσθεσε ότι «χρειάστηκε να προσλάβω δικηγόρους για να αποδεσμευτώ από εκείνο το συμβόλαιο. Σύντομα χρωστούσα 15.000 δολάρια και στους δικηγόρους».

Σε μία στιγμή που μοιάζει σα να βγήκε από ταινία με την Μαφία, ο Αλ Πατσίνο κανόνισε ένα ραντεβού με τον επικεφαλής του στούντιο και του ζήτησε να σταματήσει τις αγωγές. «Με σκοτώνεις. Δεν έχω καθόλου χρήματα και πρέπει να συνεχίσω να πληρώνω τους δικηγόρους για τις αγωγές σου».

Τελικά, ο επικεφαλής του στούντιο συμφώνησε να κάνει πίσω και ο Πατσίνο σε αντάλλαγμα θα άφηνε την MGM να δει πρώτη όποιο βιβλίο ή σενάριο ήθελε να κάνει ταινία – φυσικά, δεν μπορούσε ένα αρνηθεί αυτή την πρόταση.

Μια τεράστια περιουσία που εξανεμίστηκε

Ο διάσημος Νεοϋορκέζος ηθοποιός έκανε τεράστια περιουσία από ταινίες όπως το «Heat» και «Donnie Brasco». Ωστόσο, όπως είπε, ουσιαστικά αγνοούσε τα οικονομικά του τα περισσότερα χρόνια, εμπιστευόμενος το λογιστή του να διαχειρίζεται τα χρήματα.

Τελικά, κοίταξε τα βιβλία του το 2011 όταν είχε μόλις επιστρέψει από μία πολυτελέστατη οικογενειακή διαμονή στην Ευρώπη και εξεπλάγην όταν είδε ότι ήταν πλουσιότερος σε σχέση με πριν το ταξίδι.

Όταν συνέβησαν και άλλα επεισόδια, πήγε να δει έναν λογιστή που του είπε ότι ο λογιστής που είχε είναι ένας «αλαζονικός απατεώνας».

«Είχα μείνει ταπί», έγραψε ο Πατσίνο. «Είχα 50 εκατομμύρια δολάρια και ξαφνικά δε μου είχε μείνει τίποτα. Είχα κάποιες ιδιοκτησίες, αλλά δεν είχα χρήματα».

Μάλιστα, περιέγραψε εκείνη την εποχή ως δραματική: «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν διάσημο – να είναι νεκρός ή να είσαι πεθαμένος».

Εκτός των άλλων έγραψε ότι ήταν πολύ χαλαρός με τα έξοδά του. Ξόδευε τεράστια ποσά όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για άλλους.

«Η πόρτα ήταν ορθάνοιχτη και άνθρωποι που δε γνώριζα καν ζούσαν από μένα…».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!