MEN'S GUIDE

Τα σημεία που πιθανά όλοι οι άντρες ξεχνούν να βάζουν αντηλιακό

Παγκοσμίως καταγράφεται η τάση, οι άντρες να μην έχουν ακόμα κατανοήσει τη σημασία της χρήσης αντηλιακών σε σχέση με το γυναικείο πληθυσμό, αλλά ακόμα και όσοι χρησιμοποιούν αντηλιακό, πιθανά ξεχνούν να το εφαρμόσουν σε 4 καίρια σημεία.

Πιθανότατα ανήκετε στην κατηγορία των ανδρών που δεν τους αρέσουν τα αντηλιακά.

Πολλοί δεν αντέχουν την αίσθηση της κρέμας του αντηλιακού να κολλάει στο δέρμα τους, στις τρίχες και στις παλάμες τους σε συνδυασμό με τον ιδρώτα και την υπερβολική ζέστη. Όμως όταν εκτίθεστε για αρκετές ώρες στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς αντηλιακό το σίγουρο είναι ότι θα καείτε αλλά επίσης, θέτετε σε κίνδυνο την επιδερμίδα σας.


Η συχνή, άμεση έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου, οι οποίες βλάπτουν τα κύτταρα, αυξάνει κατακόρυφα την πιθανότητα εμφάνισης μιας μετάλλαξης που προκαλεί καρκίνο. Πάνω από το 80% των καρκίνων του δέρματος έχουν αιτία την έκθεση στον ήλιο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έρευνα για τον Καρκίνο.

Υπάρχουν τρία κύρια είδη καρκίνου του δέρματος – το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα και το μελάνωμα. Καθένα από αυτά ποικίλλει σε σοβαρότητα και θνησιμότητα. Ωστόσο πολλά μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε επιτυχώς μέσω χειρουργικής επέμβασης εάν τα εντοπίσουμε αρκετά νωρίς.

Παρ’ όλα αυτά, ο καρκίνος του δέρματος σκοτώνει περίπου 20 Αμερικανούς κάθε μέρα. Και οι στατιστικές δείχνουν ότι θα σκοτώσει πάνω από 8.000 άτομα το 2024, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

Περίπου το 13% των καρκίνων του δέρματος κάνουν την εμφάνισή τους στο τριχωτό της κεφαλής, σύμφωνα με μελέτη του 2018 από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Paracelsus στην Αυστρία. Από αυτούς, μόνο το 1-2% εξελίσσονται σε κακοήθη καρκίνο του δέρματος, με μετάσταση σε άλλα μέρη του σώματος.

Τα τέσσερα μέρη του σώματος όπου ξεχνάμε να βάζουμε αντηλιακό 


Αυτά τα σημεία είναι οι ράχες των χεριών, τα αυτιά, το τριχωτό της κεφαλής και ο λαιμός.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!