MEN'S GUIDE

Ο Τοm Cruise έχει βρει τον τρόπο να παραμένει πάντα fit - Μάθε τα μυστικά του

Μπορεί ένας από τους μεγάλους ρόλους της ζωής του να ήταν στην ταινία "Γεννημένος την 4η Ιουλίου" αλλά ο χολιγουντιανός σταρ Tom Cruise έχει γενέθλια στις 3 Ιουλίου και το προσεχές καλοκαίρι θα γίνει 62 ετών αλλά η αλήθεια είναι πως ο ίδιος παραμένει... αγέραστος.

Ο σταρ όχι μόνο επιμένει να γυρίζει ο ίδιος πολλές από τις επικίνδυνες σκηνές στις ταινίες δράσης στις οποίες πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια και να μαθαίνει ακόμα και να πιλοτάρει ο ίδιος μαχητικά αεροσκάφη, αλλά διατηρεί ένα πολύ καλογυμνασμένο κορμί και αυτό είναι φανερό και εκτός μεγάλης οθόνης.

Μάλιστα την περασμένη εβδομάδα έκαναν το γύρο του κόσμου φωτογραφίες παπαράτσι που δείχνουν τον σταρ να απολαμβάνει τη θάλασσα στη Μαγιόρκα και το κορμί του σίγουρα δεν θυμίζει κορμί ενός μέσου... 60άρη.

 

Ποια είναι όμως τα μυστικά του ηθοποιού για να διατηρείται σε φόρμα; Ο ίδιος μιλώντας στο Men's Health δήλωσε πως ασχολείται με πολλά σπορ όπως καγιάκ, ξιφασκία, βάρη, πεζοπορία, τζόκινγκ. «Κάνω τόσες πολλές διαφορετικές δραστηριότητες», είπε. Επίσης όπως αποκάλυψε ο ίδιος ακολουθεί ένα πενθήμερο πρόγραμμα προπόνησης που περιλαμβάνει τρεις ημέρες προπόνηση με βάρη και cardio καθώς και δύο ακόμη ημέρες κάνοντας ξιφασκία, πεζοπορία ή άλλες δραστηριότητες.

Ο Τom Cruise όταν κάνει προπόνηση με βάρη την πρώτη μέρα συνήθως εστιάζει στους τρικέφαλους, τους ώμους και το στήθος. Τη δεύτερη μέρα ασχολείται με κάποια από τις αγαπημένες του δραστηριότητες, την τρίτη ημέρα επικεντρώνεται στους δικέφαλους μυς και την πλάτη, κάνοντας άρσεις θανάτου, ενώ τις τελευταίες ημέρες δίνει προτεραιότητα στο κάτω μέρος του σώματος και ενσωματώνει ασκήσεις όπως τα squats, lunges, step-ups, hip thrusts, deadlifts και leg curls.

Ωστόσο εκτός από την άσκηση, ο Τομ Κρουζ ακολουθεί επίσης ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής. Αντί για τρία κύρια γεύματα την ημέρα, ο σταρ φέρεται να επιλέγει 15 μικρά σνακ καθώς ταιριάζει περισσότερο στον πολυάσχολο τρόπο ζωής του. Επιλέγει φρούτα και αποφεύγει τα σνακ με ζάχαρη, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τους υδατάνθρακες. Προτιμά επίσης τα ψητά φαγητά και σε χαμηλή θερμοκρασία, όπως του τα μαγειρεύει ο προσωπικός του σεφ.

Συγκεκριμένα επιλέγει βρόμη, βατόμουρα, τζίντζερ, παντζάρια, μπρόκολο, ελαιόλαδο, ντομάτες, σπανάκι, φρούτα, ξηρούς καρπούς και λαχανικά που έχουν επίσης αντιφλεγμονώδη δράση και συμπληρώνει τη διατροφή του με πρόσθετες βιταμίνες και μέταλλα.

Μάλιστα το 2020 αποκαλύφθηκε ότι κατανάλωνε μόλις 1200 θερμίδες την ημέρα ως μέρος ενός σχεδίου διατροφής που επινόησε ο David Beckham ο οποίος εξίσου έχει ένα πολύ γυμνασμένο σώμα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!