MEN'S GUIDE

Ξεχάστε την οδήγηση όπως την ξέρατε! Το Mixed Reality αλλάζει τα πάντα

Τα πράγματα στα αυτοκίνητα και στον τρόπο οδήγησης αλλάζουν με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς, σε τέτοιο βαθμό που σε λίγα χρόνια όλα όσα ξέρουμε θα είναι μία ξεπερασμένη ανάμνηση.

Η Mini επιχειρεί να μπει σε μια νέα σφαίρα οδηγικών εμπειριών με την τεχνολογία Mixed Reality, θολώνοντας τα όρια μεταξύ του εικονικού και του φυσικού κόσμου, εισάγοντας μία μάσκα VR στην εξίσωση της οδήγησης.

Αυτό το καινοτόμο σύστημα, το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος σε στάδιο δοκιμών, έχει ως στόχο να μεταφέρει τους οδηγούς σε μια μαγευτική σφαίρα, όπου η πεζή πραγματικότητα του δρόμου αντικαθίσταται από καθηλωτικά εικονικά περιβάλλοντα.

Μέσω ενός σετ μάσκας VR, που ονομάστηκε εύστοχα Mini VR World, οι οδηγοί απολαμβάνουν ένα οπτικό θέαμα που ενσωματώνει απρόσκοπτα τις εικόνες της κάμερας του πραγματικού κόσμου με συναρπαστικά γραφικά.

Το πρωτότυπο Mini Mixed Reality E-GoKart, καμουφλαρισμένο για λόγους μυστικότητας, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό άλμα στην τεχνολογία της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ενώ εξωτερικά μοιάζει με ένα συνηθισμένο Mini Cooper Electric, το εσωτερικό του είναι μια παιδική χαρά καινοτομίας.

Πίσω από το τιμόνι, οι οδηγοί φορούν το σετ κεφαλής VR, το οποίο προβάλλει ένα δυναμικό μείγμα εικόνων από κάμερες σε πραγματικό χρόνο και τα ειδικά σχεδιασμένα γραφικά VR της Mini.

Αυτές οι εικόνες, που τροφοδοτούνται από τεχνολογία αιχμής σε υπολογιστές και διάφορα συστήματα γραφικών, ανταποκρίνονται στις κινήσεις του οδηγού και στη δυναμική του οχήματος, εξασφαλίζοντας μια πλήρως καθηλωτική εμπειρία.

Αν και η Mini δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει υλικό ή στιγμιότυπα οθόνης, υπόσχεται μια ζωντανή εναλλακτική πραγματικότητα για τους οδηγούς.

Το κρίσιμο, ωστόσο, είναι ότι η ορατότητα του πραγματικού περιβάλλοντος οδήγησης παραμένει αδιατάρακτη, διασφαλίζοντας από πιθανούς κινδύνους στο δρόμο.

Αν και το σύστημα Mini Mixed Reality βρίσκεται ακόμη σε φάση ανάπτυξης, η εταιρεία προβλέπει την ενσωμάτωσή του σε μελλοντικά μοντέλα, ιδιαίτερα καθώς οι τεχνολογίες αυτοματοποιημένης οδήγησης εξελίσσονται.

Ενώ τα HUDs επαυξημένης πραγματικότητας προσφέρονται ήδη από ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, το εγχείρημα της Mini σε τεχνολογία VR παραπέμπει σε ένα μέλλον όπου οι ψηφιακές και οι πραγματικές εμπειρίες θα συνυπάρχουν απρόσκοπτα.

Το ερώτημα βέβαια αν όλη αυτή η εμπειρία θα συνεχίσει να ονομάζεται «οδήγηση» με την έννοια που της δίνουμε σήμερα μένει να απαντηθεί.

Πηγή: newsauto.gr

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!