MEN'S GUIDE

Ένα σχετικά άγνωστο άθλημα γνωρίζει μεγάλες δόξες και σου... χαρίζει χρόνια

Γενικά είναι γνωστό πως το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται σημαντικά με την άθληση, με την κοινωνικοποίηση και με τη μείωση του στρες και ένα άθλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια, αλλά είναι σχετικά άγνωστο σε πολλούς, το τελευταίο διάστημα γνωρίζει μεγάλες δόξες καθώς πολλοί θεωρούν πως αυξάνει το προσδόκιμο ζωής αφού συνδυάζει όλα τα παραπάνω.

Μιλάμε για το pickleball, το θορυβώδες σπορ που παίζεται με ρακέτες και κάποιοι το αποκαλούν "μίνι τένις" αφού παίζεται σε παρόμοια γήπεδα με net αλλά με ρακέτες που θυμίζουν αυτές της παραλίας.

Ήδη τα media στη Νέα Υόρκη, μιλούν για "pickleball explosion" καθώς πληθώρα των κατοίκων του Μεγάλου Μήλου, έχουν υιοθετήσει αυτό το άθλημα κυρίως γιατί το θεωρούν απίστευτα αγχολυτικό.

Μεταξύ των celebrities που έχουν γίνει μεγάλοι φαν αυτού του σπορ, είναι χολιγουντιανοί σταρ όπως ο Leonardo DiCaprio και o George Clooney, αλλά και διάσημοι αθλητές όπως ο Tom Brady και ο Michael Phelps.

Σε ένα βίντεο στο Instagram, ο Buettner δήλωσε: "Νομίζω ότι το άθλημα που προσθέτει τα περισσότερα χρόνια στο προσδόκιμο ζωής σας είναι το pickleball. Γιατί; Λοιπόν, είναι ένα άθλημα με ρακέτες, αλλά επειδή είναι επίσης εύκολο στην εκμάθηση και διαρκώς κοινωνικό".

Όπως διαβάζουμε στο esquire.gr η επιστήμη έχει εντοπίσει τα οφέλη που προσφέρουν τα αθλήματα με ρακέτες. Για παράδειγμα μελέτη που δημοσιεύθηκε από την Copenhagen City Heart Study (CCHS) διαπίστωσε ότι το μπάντμιντον προσθέτει κατά μέσο όρο 6,2 χρόνια στη ζωή ενός ατόμου (σε σχέση με ένα αδρανές άτομο). Και το τένις προσθέτει σχεδόν μια δεκαετία, 9,7 επιπλέον χρόνια.

Το pickleball, όπως επισημαίνει ο Buettner, είναι ένα ακόμη παράδειγμα αυτού. Και ίσως να είναι το καλύτερο μέχρι στιγμής. Χαρακτηριστικό είναι πως τα τουρνουά μοιάζουν να διαρκούν ολόκληρες μέρες, καθώς οι άνθρωποι συνεργάζονται, κάνουν διαλείμματα και αντικαθιστούν ή αποχωρούν.

"Δεν μπορείς παρά να γνωρίσεις κόσμο όταν μπαίνεις στο γήπεδο του pickleball", λέει. "Είναι τακτική. Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις κάθε μέρα. Είναι κάτι που είναι διαθέσιμο σχεδόν σε όλους για πολύ φθηνά".

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!