MEN'S GUIDE

Ένας γιατρός ισχυρίζεται πως δείχνει 20 χρόνια νεότερος χάρη σε 5 τροφές

Ο Dr. Mark Hyman είναι πρακτικός γιατρός και συγγραφέας του best seller “Young Forever: The Secrets To Living Your Longest, Healthiest life”, ενός βιβλίου που εστιάζει στη βιολογία και την υγεία του ανθρώπινου σώματος και οργανισμού και το οποίο συγκαταλέγεται στα best seller των New York Times. Και η αλήθεια είναι πως ο 63χρονος Mark δείχνει πολύ νεότερος και πολύ fit.

Ο ίδιος έχοντας πάνω από 30 χρόνια εμπειρία στον κλάδο του, ανεβάζει video στα social media με συμβουλές για πιο ήρεμη και υγιή ζωή. Μάλιστα μετρά πάνω από 1.5 εκατομμύρια followers στο Instagram, ενώ είναι δημοφιλής στο TikTok και τα βιβλία του πουλάνε σαν τρελά!

 

Όπως διαβάζουμε στο protothema.gr σε μια πρόσφατη ανάρτησή του αποκάλυψε τις 5 τροφές που δεν λείπουν ποτέ από το πιάτο του και τις οποίες συνιστά για μια καλή υγεία και μακροχρόνια ζωή.

Σε ηλικία 63 ετών έχει πάνω από 286,000 followers στο Tik Tok και στο video με τις «μαγικές» για την υγεία τροφές ακούγεται να λέει: «Αυτά τα τρόφιμα είναι φάρμακα». «Τρώτε αυτά τα τρόφιμα συχνά; Ποιο είναι αυτό που θέλετε να βάλετε περισσότερο στη διατροφή σας;», αναρωτιέται πριν απαριθμήσει τη λίστα με τις τροφές που ο ίδιος δεν αποφεύγει ποτέ.

Πρώτο φαγητό στη λίστα είναι τα σταυρανθή λαχανικά, δηλαδή, το μπρόκολο, οι λαχανίδες, το κουνουπίδι κ.ά.
«Όλα αυτά περιέχουν ενώσεις που ενεργοποιούν τις κυτταρικές οδούς αποτοξίνωσης και βελτιστοποιούν την κατάσταση των μετάλλων σας», λέει ο γιατρός και συνεχίζει τονίζοντας πως το φυλλικό οξύ που περιέχουν είναι σημαντικό για τις βιοχημικές διαδικασίες και τον έλεγχο της ομοκυστεΐνης, η οποία είναι βλαβερή για τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβων σε υψηλά επίπεδα. «Πρέπει να τρώτε τουλάχιστον ένα ή δύο φλυτζάνια αυτής της κατηγορίας την ημέρα», συστήνει ο γιατρός.

Σειρά έχει το ελαιόλαδο, το οποίο είναι πολύ καλή πηγή λιπαρών, ενώ περιέχει όλα τα είδη αντιφλεγμονωδών ενώσεων. Ο γιατρός εξήρε τη γεύση του, ενώ τόνισε πως τ λιπαρά από το λάδι είναι καλά για τον άνθρωπο. «Πρέπει να βεβαιωθείτε πως λαμβάνετε πολλά καλά λιπαρά και το ελαιόλαδο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε. Θα πρέπει να είναι το βασικό σας λίπος».

Στη συνέχεια, θέση στη λίστα λαμβάνουν οι ξηροί καρποί, τους οποίους ο γιατρός χαρακτήρισε πολύ σημαντικούς. «Είναι γεμάτοι μέταλλα, λιπαρά, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες» είπε. «Είναι μία από τις υπερτροφές της φύσης». Ο ειδικός εξήγησε πως οι ξηροί καρποί έχει αποδεχθεί ότι αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής και το εύρος της υγείας, καθώς και ότι μειώνουν το διαβήτη.

 

Ο γιατρός λοιπόν, συνιστά να «τσιμπολογάτε» ξηρούς καρπούς και σπόρους, συμπεριλαμβανομένων των αμυγδάλων, των καρυδιών, των πεκάν, των φουντουκιών, των macadamia, των κολοκυθόσπορων, των σπόρων chia και του σουσαμιού.

Τα μούρα είναι η επόμενη σουπερ τροφή, σύμφωνα με τον γιατρό Mark Hayman. «Είναι μεγάλη πηγή αντιοξειδωτικών και φυτοχημικών, τα οποία ενεργοποιούν τα μονοπάτια μακροζωίας που χρειαζόμαστε για να ενεργοποιήσουμε τα θεραπευτικά μας συστήματα – δηλαδή το κλειδί για να παραμείνουμε νέοι», ακούγεται να λέει.

Το πέμπτο και τελευταίο τρόφιμο που δεν παραλείπει να καταναλώνει ο γιατρός είναι ένα ρόφημα, το πράσινο τσάι. «Περιέχει όλα αυτά τα φωτοχημικά και τις κατεχίνες, τα οποία έχει αποδειχθεί ότι ενεργοποιούν τους διακόπτες μακροζωίας και τα μονοπάτια στο σώμα μας που μας κρατούν νέους και υγιείς», εξήγησε και συνέχισε:

«Η κατανάλωση πράσινου τσαγιού είναι επίσης ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κάψετε λίπος. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει άφθονες κατεχίνες, οι οποίες αυξάνουν τη θερμογένεση (καύση θερμίδων) και αποτρέπουν τις βλαβερές επιδράσεις των ελεύθερων ριζών στο μεταβολισμό σας. Το πράσινο τσάι γίνεται ακόμα πιο ευεργετικό σε μορφή matcha -σκόνη φύλλων τσαγιού που μπορείτε να αναμείξετε με νερό ή να προσθέσετε σε smoothies, που είναι ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους κατανάλωσής του».

 

Φυσικά ο ίδιος φροντίζει όχι μόνο να προσέχει τη διατροφή του αλλά και να γυμνάζεται συστηματικά.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!