MEN'S GUIDE

Μάθε τις σωστές απαντήσεις σε 4 συχνές ερωτήσεις για τα ανδρικά εσώρουχα

Οι περισσότεροι άνδρες έμαθαν όταν ήταν αγόρια ακόμα και από την εφηβεία οι μαμάδες τους να τους αγοράζουν εσώρουχα και στην πορεία ακόμα και ενήλικες εμπιστεύονται κυρίως γυναίκες (ακόμα και αν είναι απλά οι πωλήτριες) για τις αγορές των εσωρούχων τους. Και πολλοί άντρες έχουν κάποιες απορίες για τα εσώρουχα που σπάνια τις εκφράζουν.

Στο gr.askmen.com διαβάσαμε τις απαντήσεις σε 4 απορίες που πολλοί άνδρες μπορεί να έχουν για το κεφάλαιο "εσώρουχο" αλλά πιθανά ντρέπονται να ρωτήσουν.

Πόσο κακό είναι να φορέσεις το ίδιο εσώρουχο για δεύτερη μέρα;

Η σωστή απάντηση είναι «εξαρτάται». Από τη στιγμή που το εσώρουχο σου έχει διατηρηθεί ανέπαφο και καθαρό -αυτό σημαίνει χωρίς ύποπτες κηλίδες- δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το φορέσεις για δεύτερη μέρα. Αν όμως είσαι από τους τύπους που μετά τη δουλειά θα πάνε στο γυμναστήριο και που είσαι επιρρεπής σε εξανθήματα και ερεθισμούς -ή ακόμη και αν έχεις κάποιες γρατσουνιές- επιβάλλεται να το ρίξεις στο καλάθι με τα άπλυτα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Δεν είναι μόνο ότι η «κλεισούρα» θα σε κάνει τον πιο ανυπόφορο, αλλά ο ιδρώτας στο συγκεκριμένο σημείο μπορεί να οδηγήσει σε μολύνσεις όπως μυκητίαση. Ένα θέαμα αφάνταστα τραγικό στην όψη και στον πόνο. Φρόντισε λοιπόν να διατηρείς πάντα καθαρή τη συγκεκριμένη περιοχή.

 

Παίζει ρόλο το ύφασμα;

Αν ρωτάς για την υγεία σου, τότε ναι, η επιλογή του υφάσματος στο εσώρουχο φυσικά και παίζει ρόλο. Για να μην μπλέξεις λοιπόν με μολύνσεις ή φαγούρες, οι ειδικοί συνιστούν να επιλέγεις εσώρουχα όσο το δυνατόν περισσότερο βαμβακερά, ώστε να απορροφούν την υγρασία και να επιτρέπουν στην περιοχή να «αναπνέει». Δεν υπάρχει ωστόσο λόγος ώστε να κατακρίνουμε και όσα είναι φτιαγμένα από πολυεστέρες. Αντιθέτως, είναι ιδανικά για τις προπονήσεις και πολύ πιο άνετα στην κίνηση. Απλά απαιτείται να μην τα αφήσεις ούτε λεπτό πάνω σου μετά το πέρας της άθλησης.

 

Βoxer ή εφαρμοστό σλιπ;

Πέρα από το κομμάτι της μόδας, ο μέσος άντρας κάνει την ερώτηση έχοντας στο μυαλό του ένα πράγμα: την παραγωγή σπέρματος. Τελικά κάνει καλό να «πιεζόμαστε» ή όχι; Οι έρευνες δείχνουν ότι τον μεγαλύτερο ρόλο στην όλη ιστορία παραγωγής του σπέρματος, είναι η θερμοκρασία του οσχέου. Οπότε αυτό που πρέπει να φροντίσεις, είναι να κρατάς τα «καρύδια» ζεστά, ανεξαρτήτως τον τύπο εσωρούχου που θα επιλέξεις.

Παρ' όλα αυτά, οι επιστήμονες συνιστούν στους άντρες που προσπαθούν να κάνουν παιδί με τη σύντροφο τους, να μην προτιμούν τα πολύ εφαρμοστά εσώρουχα. Τουλάχιστον για εκείνες τις ημέρες.

 

Κομάντο;​

Στην Αμερική, το να βγαίνεις στη γύρα ως «κομάντο» (σ.σ.: να μην φοράς τίποτα), είναι συνήθεια για τον μέσο άντρα. Παρ' όλο που δεν θεωρείται υγιεινό, ο δερματολόγος J. Scott Kasteler αναφέρει έναν και μοναδικό λόγο που έχεις το ελεύθερο να τα ξεφορτωθείς: στην άσκηση. Αν είσαι από εκείνους που παθαίνουν εύκολα ερεθισμούς αλλά φροντίζουν να φορούν στενά ρούχα στο γυμναστήριο, τότε δεν έχεις κανένα λόγο να φορέσεις εσώρουχο. Αντιθέτως στη καθημερινότητα σου, αν το επιλέξεις φορώντας jeans πιθανόν να έχεις τρεχάματα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!