MEN'S GUIDE

Σου αρέσουν οι ταινίες με υπερήρωες; Η επιστήμη σου έχει καλά νέα

Πολλοί άντρες σε όλο τον κόσμο, από την εποχή που ήταν μικρά αγόρια λάτρευαν τα κόμικς και συνεχίζουν να λατρεύουν ακόμα και σε μεγάλη ηλικία να βλέπουν κινηματογραφικές ταινίες με τους αγαπημένους τους υπερήρωες.

Άλλωστε το Χόλιγουντ τις τελευταίες δεκαετίες έχει μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη αμέτρητους ήρωες και μας έχει χαρίσει άκρως επιτυχημένες ταινίες με αυτούς.

Εκτός από το να σαρώνουν -υπό κανονικές συνθήκες- στο Box Office και να δημιουργούν ένα σωρό θεωρίες οι superhero movies, παρότι περιέχουν προδοσίες, θανάτους, εντάσεις και τραβηγμένα από τα μαλλιά σκηνικά, στην πραγματικότητα βοηθούν μερικές ομάδες ανθρώπων στην ψυχική τους υγεία. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν κάποιοι ειδικοί του θέματος, όπως οι ψυχολόγοι Amy Hensch και Janina Scarlet, όπως διαβάσαμε σε άρθρο του gr.askmen.com

Σύμφωνα με αυτές ταινίες όπως το Black Panther ή το Infinity War μπορούν να αποτελέσουν μια ιδανική απόδραση για καταστάσεις όπως η κατάθλιψη και το άγχος.

«Βλέποντας το Avengers: Infinity War συνειδητοποίησα πως οι ήρωες -καλοί και κακοί- δεν σταματούν ποτέ να μάχονται και να αντιμετωπίζουν το αδύνατο, βρίσκοντας μπροστά τους ένα σωρό εμπόδια που πολλές φορές προκύπτουν από παλαιότερες αποφάσεις τους. Αρκετές φορές το φέρνω σαν παράδειγμα σε ασθενείς μου, προκαλώντας τους να βγάλουν από μέσα τους τον σούπερ ήρωα που κρύβουν και να αντιμετωπίσουν τον κάθε εχθρό, δηλαδή το πρόβλημά τους. Βλέπω πως κάτι τέτοιο έχει τρομερό αντίκτυπο στην ψυχολογία τους» τονίζει η Hensch, που μάλιστα συμβουλεύει τους ασθενείς της να βλέπουν τέτοιου είδους ταινίες, για να κατανοήσουν καλύτερα το βάρος των λεγομένων της.

Η Janina Scarlet μάλιστα, δε δίστασε να κάνει μια μικρή έρευνα μεταξύ των ασθενών της, για να παρατηρήσει πως με τη θέαση ταινιών με σούπερ ήρωες, αυξάνεται η οξυτοκίνη στον οργανισμό. Η ορμόνη δηλαδή που βοηθά στο να δημιουργηθούν και να εδραιωθούν δεσμοί αγάπης μεταξύ μητέρας και παιδιού, αλλά και μεταξύ των ερωτευμένων.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!