MEN'S GUIDE

Μια έρευνα λέει πως το σεξ ίσως σε κάνει πιο... έξυπνο

Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για να έχει κανείς μια υγιή σεξουαλική ζωή, με συχνές επαφές, καθώς πλειάδα ερευνών τη συνδέουν με τη συνολική σωματική και ψυχική υγεία και τώρα στη λίστα ήρθε να προστεθεί ένας ακόμη καλός λόγος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μια μελέτη από ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Coventry, σε συνολικά 73 άτομα (28 άντρες και 45 γυναίκες) ηλικίας μεταξύ 50 και 83 ετών, το σεξ δεν είναι μόνο ελιξήριο νιότης αλλά και εκείνο που κρατά το μυαλό πιο κοφτερό στο πέρασμα του χρόνου.

Όπως αναφέρει το σχετικό άρθρο του gr.askmen.com απ' τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα οι 37 δήλωσαν ότι κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα, οι 26 μία τον μήνα και άλλοι 10 το έχουν εγκαταλείψει το άθλημα.

Αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές είναι ότι εκείνοι που έχουν πιο ενεργή σεξουαλική ζωή τα καταφέρνουν κατά 2% καλύτερα από εκείνους που κάνουν σεξ μια φορά τον μήνα και 4% από εκείνους που δεν κάνουν καθόλου. Συγκεκριμένα τα πάνε καλύτερα σε λεκτικά τεστ, όπως για παράδειγμα να κατονομάσουν όσα περισσότερα ζώα γίνεται από ένα γράμμα σε ένα λεπτό, αλλά και σε οπτικά τεστ όπως το να ζωγραφίσουν κάτι που τους έδειξαν.

Αν και οι ερευνητές δεν έχουν καταλήξει με βεβαιότητα στο γιατί συνδέεται η σεξουαλική δραστηριότητα με τη δύναμη του μυαλού, υποστηρίζουν ότι το σεξ συνδέεται με την ντοπαμίνη και την ωκυτοκίνη, ορμόνες που στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο. Χρειάζεται όμως περαιτέρω έρευνα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε μια διαδικτυακή έρευνα του Match στο πλαίσιο δημιουργίας ενός site γνωριμιών για ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, προέκυψε ότι το 24% άνω των 50 θα έκανε σεξ με κάποιον νέο σύντροφο μέσα στον πρώτο μήνα, σε σχέση με το 18% των ατόμων μεταξύ 18 και 24 ετών. 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!