MEN'S GUIDE

Μάθε πόσες θερμίδες καίνε οι άντρες όταν κάνουν σεξ

Το σεξ είναι σίγουρα μια σωματική πράξη που είναι γνωστό πως απαιτεί κάποια προσπάθεια και άρα σίγουρα καίει θερμίδες. Πόσες όμως θερμίδες καίει ένας άντρας και πόσες μια γυναίκα κατά τη διάρκεια μιας σεξουαλικής επαφής; Την απάντηση έδωσε μια έρευνα.

Καναδική επιστημονική έρευνα, που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, με επικεφαλής τον καθηγητή Άντονυ Καρέλης έδειξε ότι οι άνδρες καίνε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής κατά μέσο όρο 4,2 θερμίδες ανά λεπτό, ενώ οι γυναίκες 3,1 ανά λεπτό.

Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα, με το σεξ καίμε περισσότερες θερμίδες σε σχέση με την απλή άσκηση όπως το περπάτημα, ωστόσο καίμε λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με την πιο έντονη άσκηση, όπως το τζόκινγκ.

Σε μία τυπική σεξουαλική επαφή, λοιπόν, το ζευγάρι καίει 100 έως 300 θερμίδες.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν από 21 ζευγάρια, ηλικίας 18 έως 35 ετών, να φορέσουν στο μπράτσο τους ειδικές συσκευές, που κατέγραφαν τη θερμιδική κατανάλωση του ζευγαριού, την ώρα της σεξουαλικής επαφής.

Επίσης, πριν τη σεξουαλική επαφή, οι ερευνητές ζήτησαν από τους εθελοντές να κάνουν επί μισή ώρα μέτριας έως μεγάλης έντασης «διάδρομο», ώστε να εξετάσουν συγκριτικά τα αποτελέσματα.

Τα ζευγάρια έκαναν σεξ επί 25 περίπου λεπτά και κάθε άνδρας έχασε περίπου 101 θερμίδες (4,2 ανά λεπτό) έναντι 276 θερμίδων (9,2 ανά λεπτό) που έκαψε κατά το τρέξιμο.

Αντίστοιχα, οι γυναίκες έκαψαν κατά μέσο όρο 69 θερμίδες(3,1 ανά λεπτό) στη διάρκεια του σeξ, έναντι 213 θερμίδων (7,1 ανά λεπτό) στο τρέξιμο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!