MEN'S GUIDE

Μάθε γιατί δεν πρέπει να φοράς τα ίδια sneakers κάθε μέρα

Τα αθλητικά παπούτσια, αποτελούν "εργαλείο" για κάθε αθλητή ή οποιονδήποτε γυμνάζεται, είναι όμως και αγαπημένο fashion item και αναμφισβήτητα τα sneakers είναι ένα από τα πιο άνετα παπούτσια που μπορεί να φορέσει κανείς στην καθημερινότητά του. Είναι λογικό λοιπόν να τα... λατρεύουν πολλοί!

Μάλιστα υπάρχουν και celebrities όπως ο ηθοποιός Mark Walberg, ο τραγουδιστής Justin Timberlake, ο μουσικός DH Khaled και πολλοί άλλοι, που έχουν... εμμονή με τα sneakers και διαθέτουν τεράστιες συλλογές με αθλητικά παπούτσια!


Αυτοί προφανώς και σπάνια αναγκάζονται να φορούν το ίδιο ζευγάρι sneakers κάθε μέρα και τελικά καλά κάνουν, αφού το να φοράς συνέχεια το ίδιο αθλητικό παπούτσι είναι και ανθυγιεινό και διόλου πρακτικό και οικονομικό.

Συγκεκριμένα οι ειδικοί εξηγούν, πως τα αθλητικά παπούτσια ιδρώνουν και αυτά και χρειάζονται από 24 έως 48 ώρες για να στεγνώσουν σωστά ανάλογα με τον καιρό. Αν, λοιπόν, τα φοράμε κάθε μέρα, δεν προλαβαίνουν να στεγνώσουν.

Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αναπτύσσονται μικρόβια και μήκυτες και να μυρίζουν. Και μαζί τους να μυρίζει και το πόδι. Επίσης, η υγρασία επιφέρει πιο σύντομα τη φθορά τους.

Ειδικά, το χειμώνα, που βρέχονται τα αθλητικά παπούτσια χρειάζονται περισσότερο χρόνο να αποκατασταθούν (σχεδόν δύο μέρες).

Επίσης, αν χρησιμοποιείτε αδιάκοπα ένα ζευγάρι, αυτό χάνει γρήγορα το σχήμα του και την ελαστικότητά του. Θα πρέπει να ξέρετε ότι τα sneakers χάνουν το αρχικό τους σχήμα και θέλουν επίσης λίγο χρόνο «ξεκούρασης» και συντήρηση για να επανέλθουν.

Φυσικά δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε εκατοντάδες ζευγάρια snekaers όπως κάνουν κάποιοι stars αλλά να μην έχετε... εμμονές με ένα μόνο "αγαπημένο" ζευγάρι, και επενδύστε στο να αποκτήσετε ένα ακόμη ή καλύτερα και δύο ακόμη ζευγάρια.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!