MEN'S GUIDE

Μάθε πως αυτός ο άντρας έχασε 15 κιλά λίπους μέσα σε 5 μήνες

Η... μεταμόρφωση αυτού του άνδρα, αποδεικνύει για πολλοστή φορά, πως αν κάποιος θελήσει να γίνει πιο fit, μπορεί να το πετύχει αρκεί να είναι επιμελής στο να τηρήσει το σωστό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης.

Ο Αμερικανός Colton Wright, συνηθισμένος σε ποικίλες ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, έφτασε να ζυγίζει 100 κιλά. Όπως αναφέρει σχετικό άρθρο του esquire.gr.com, με τη βοήθεια προσωπικού γυμναστή και την αφοσίωσή του σε ένα πρόγραμμα διατροφικής ισορροπίας ξεκίνησε να χάνει πολύ λίπος από το σώμα του. Μετά από λίγο καιρό απέκτησε ένα δυναμικό σώμα 83 κιλών, στοχεύοντας από εδώ και μετά σε περαιτέρω βελτίωση της εικόνας των μυών του.

Ο Wright είναι σήμερα 31 ετών και εργάζεται επί μια πενταετία ως σύμβουλος λογισμικού σε μια μεγάλη επιχείρηση στο Τέξας. Η δουλειά του ήταν (και είναι) πολύωρη και 100% καθιστική, και ο μόνος τρόπος να "ξεμουδιάζει" ήταν μέτριες καθημερινές προπονήσεις στο γυμναστήριο και μερικοί περίπατοι σχολώντας από το γραφείο. Ωστόσο, η πολύ κακή διατροφή του, κυρίως εξαιτίας του αντικειμένου εργασίας του, δεν μπορούσε να αντισταθμίσει την ήπια σωματική δραστηριότητα που εκτελούσε. Και το σώμα του γέμιζε λίπος, συνδυαστικά με εμφάνιση πολύ υψηλής αρτηριακής πίεσης. Είχε φτάσει να ζυγίζει 100 κιλά και το σχήμα του σώματός του είχε γίνει σφαιρικό.

Ανησυχώντας πολύ για την κατάστασή του, αποφάσισε να καταφύγει σε έναν προπονητή, ο οποίος του συνέστησε εντατικότερες προπονήσεις με βάρη συνδυαστικά με τρέξιμο, αλλά το μόνο που πέτυχε ο Wright στο επόμενο τρίμηνο ήταν να χάσει μόνο 2 κιλά. Απογοητεύθηκε. 


Εκεί ακριβώς συνειδητοποίησε την ανάγκη που είχε να αλλάξει ριζικά τον τρόπο διατροφής του. "Εάν θέλεις να πετύχεις πραγματικά αποτελέσματα μεταμόρφωσης του σώματός σου, η σκληρή προσπάθεια στο γυμναστήριο δεν αρκεί. Χρειάζεσαι οπωσδήποτε και ένα πρόγραμμα διατροφής", γράφει ο Wright στο λογαριασμό του στο Instagram. "Και για να το κατορθώσεις στον απόλυτο βαθμό, απαιτείται η γνώση και το κίνητρο που θα σου προσφέρει ένας εμπειρογνώμονας, ο οποίος θα συνυπολογίζει τις καύσεις των θερμίδων τόσο από την άσκηση όσο και από τη διατροφή σου, και που θα σου συστήσει τις κατάλληλες τροφές με βάση τα προσωπικά σου γούστα", συμπληρώνει.

 

Διατροφή και προπόνηση με έμφαση στην καύση λίπους

 

"Η πρώτη πρόκληση ήταν να αλλάξω τη νοοτροπία μου. Αντί να πηγαίνω στο γυμναστήριο σαν αγγαρεία, προσπάθησα να το μετατρέψω σαν ένα βασικό μέρος της ζωής μου. Και αντί να τρώω μόνο όταν πεινάω, έχω μάθει να καταναλώνω τις τροφές μου σε μικρά γεύματα πολλές φορές μέσα στη μέρα", λέει ο Wright και συνεχίζει: "Δεν έκανα δίαιτα, αλλά προσεκτική επιλογή υγιεινών τροφών. Δεν έκανα γυμναστική για να ξεμουδιάζω από τη δουλειά, αλλά προγραμματισμένη προπόνηση τρεις φορές την εβδομάδα, συνδυάζοντας πολυαρθρικές ασκήσεις και τη μέθοδο HIIT στο τρέξιμό μου".

Τους επόμενους 5 μήνες, το αποτέλεσμα ήρθε στο φως. Ο Wright είχε χάσει 15 κιλά -αβίαστα- και οι φωτογραφίες αποδεικνύουν τη θεαματική μεταμόρφωση του σώματός του. "Ένιωσα υπερήφανος, ένιωσα σα να ξαναγεννήθηκα. Την ημέρα που πήγα σε μια πισίνα με φίλους και έβγαλα το πουκάμισό μου, οι πάντες με κοιτούσαν με θαυμασμό", λέει και τονίζει: "Κατευθύνομαι πλέον στον επόμενο στόχο μου: ένα σώμα υπερήρωα".

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!