MEN'S GUIDE

Μάθε τί φανερώνουν για έναν άντρα οι... τρίχες που έχει στο πρόσωπό του

Το να θέλει κανείς να έχει μούσια ή μουστάκια ή να είναι εντελώς ξυρισμένος, θεωρητικά είναι καθαρά θέμα προσωπικών επιλογών και στυλ, ωστόσο ένας ειδικός ισχυρίζεται πως το τί επιλέγει να κάνει ένας άντρας με τις τρίχες στο πρόσωπό του φανερώνει πολλά για αυτόν.

Η HuffPost Style φιλοξένησε τις απόψεις του Άλαν Πέτερκιν, ειδικό στην περιποίηση προσώπου  και συγγραφέα, θέλοντας να μάθει τι δείχνουν τελικά οι τρίχες στα ανδρικά πρόσωπα.

Μούσι σε όλο το πρόσωπο

Το μούσι ενός «μεγαλύτερου» άνδρα. «Πολλοί άνθρωποι συνδέουν από το μούσι με τους μελετητές και τους ακαδημαϊκούς», λέει ο Πέτερκιν. «Έχουν επίσης θρησκευτικούς συσχετισμούς (σκεφτείτε τον Μωυσή ή τον Ιησού). Αυτό το μούσι έχει λοιπόν τεράστιο ιστορικό υπόβαθρο. Πρόκειται για ένα παλιομοδίτικο στυλ, αλλά βλέπουμε σίγουρα και νέους άνδρες να το υιοθετούν σήμερα.»

Μουσάκι γύρω από το στόμα (goatee)

Ένας άνδρας που είναι κολλημένος στο παρελθόν. «Αυτό το στυλ ήταν μεγάλη τάση στα μέσα του 1990. Τότε έκανες κάποιου είδους δήλωση με αυτό, αλλά τώρα έχει ξεπεραστεί. Όπως μου είπε και κάποιος από τον οποίο πήρα συνέντευξη “Εάν ο μπαμπάς σου και ο οδοντίατρός σου έχουν ακόμη goatees, τότε ήρθε η ώρα να το αλλάξεις.”»

Μούσι «λίγων ημερών»

Ένας άνδρας που ακολουθεί τις τάσεις της μόδας. «Εάν κοιτάξετε στα ανδρικά περιοδικά, ανά δύο ή τρεις διαφημίσεις θα δείτε έναν τύπο με τέτοιο στυλ. Υπάρχει η λανθασμένη εντύπωση ότι είναι εύκολο να το έχεις, αλλά η αλήθεια είναι πως χρειάζεται διατήρηση.»

Οι έντονες φαβορίτες

Ένας άνδρας που του αρέσει να κάνει πλάκα και να διασκεδάζει. «Όλοι σκέφτονται τον Έλβις μόλις το δουν. Πιστεύω ότι οι φοιτητές και οι χίπστερς είναι αυτοί που πειραματίζονται περισσότερο. Είναι μία παιχνιδιάρικη εμφάνιση.»

Το μούσι με έμφαση στο πηγούνι (chinstrap)

Ένας άνδρας που κάνει μια θλιβερή προσπάθεια για να τον προσέξουν. «Είναι για τον άνδρα που του αρέσει να ξεπερνά τα όρια και θέλει να τον ρωτάνε για τις τρίχες στο πρόσωπό του.»

Μουστάκι

Ένας άνδρας που είναι κάπως φαντασμένος. «Είναι ένα στυλ που έχει κατά καιρούς συνδεθεί με διάφορα αρνητικά στοιχεία, αλλά πλέον πολλά από αυτά έχουν ξεπεραστεί λόγω φιλανθρωπικών κινημάτων όπως το Movember. Πιστεύω ότι οι νέοι άνδρες που το έχουν διαθέτουν αρκετή αυτοπεποίθηση έτσι ώστε να πιστεύουν ό,τι μπορεί ο καθένας να το δει όπως θέλει και να μην τους νοιάζει.»

 

Το μουστάκι με τα «χερούλια» (handlebar mustache)

Ένας άνδρας με ευχάριστη προσωπικότητα. «Φέρνουμε στο μυαλό μας τους κυρίους από τον Νότο, τα παραδοσιακά κουρεία και τον παίκτη του μπέιζμπολ, Ρόλι Φίνγκερς... δίνει μία ευχάριστη παλιομοδίτικη αίσθηση.»

Μούσι με έντονες φαβορίτες, χωρίς τρίχες στο πηγούνι (mutton chops)

Ένας κύριος με μεγάλη καρδιά. «Μου έρχεται στο μυαλό ένας Βικτοριανός κύριος με μονόκλ ή τον στρατηγό του Βορρά με την ονομασία “Burnside”. Είναι ένα πολύ Βικτοριανό στυλ.»

 

Τελείως ξυρισμένος

Ένας άνδρας που είναι αρκετά «preppy». «Πιστεύω ότι οι νέοι άνδρες εναλάσσονται ανάμεσα στο να έχουν τρίχες στο πρόσωπό τους και στο να μην έχουν καθόλου. Σήμερα είναι περισσότερο ελεύθεροι να το κάνουν αυτό από ότι παλαιότερα. Και προβλέπω ότι επιστρέφουμε σε αυτό το “Mad Men”, καθαρό και ξυρισμένο look.»

*Ο Πέτερκιν παραδέχεται ότι στο παρελθόν οι τρίχες στο πρόσωπο ενός άνδρα έδειχναν πολλά για τον ίδιο. «Μπορούσες να “διαβάσεις” τις πολιτικές απόψεις του, τη θρησκεία του και την τάξη του. Αλλά στα τέλη του 20ου αιώνα και στα μέσα του 21ου δεν μπορείς πραγματικά να ξέρεις τι σημαίνουν εάν δεν ρωτήσεις τον ίδιο τον άνδρα,» εξηγεί. «Όλοι δίνουμε ερμηνείες στα μούσια και τα μουστάκια, αλλά ίσως να μην συνάδουν με το ποιος είναι αυτός ο άνδρας.»

 

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!