MEN'S GUIDE

Τελικά στις γυναίκες αρέσουν τα... κακά παιδιά; Μια έρευνα απαντά

Επικρατεί ευρέως η άποψη πως οι γυναίκες έλκονται από τα λεγόμενα... κακά παιδιά και μολονότι πλειάδα ερευνών έχουν δείξει πως αυτά που πρωτίστως έλκουν τις γυναίκες είναι το δίπτυχο αυτοπεποίθηση και χιούμορ ενός άντρα, πολλοί εξηγούν πως συχνά η αυτοπεποίθηση μπορεί να δείχνει και αλαζονεία, ένα στοιχείο που σίγουρα κάνει "κακό παιδί" έναν άντρα.

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Queensland στην Αυστραλία έρχεται να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για το φλερτ, αφού με βάση τα ευρήματα της, για να την ρίξεις στο κρεβάτι σου πρέπει να είσαι λιγάκι αλαζόνας. «Κακό παιδί» αν προτιμάς...

«Πράγματι, οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν την υπερβολική αυτοπεποίθηση, την αλαζονεία απωθητική» αναφέρει ο διδακτορικός φοιτητής του γνωστού αυστραλιανού πανεπιστημίου, Sean Murphy. «Ωστόσο, κάποιες φορές η αλαζονική συμπεριφορά μπορεί να αποτελέσει ένα προσόν που εκτιμάται ιδιαιτέρως από το αντίθετο φύλο» συνεχίζει.

Στην έρευνα του Murphy και των συνεργατών του συμμετείχαν τρεις χιλιάδες εθελοντές, άντρες και γυναίκες. Αφού οι ερευνητές μελέτησαν και κατέγραψαν τα επίπεδα αυτοπεποίθησης των συμμετεχόντων, τους έδωσαν οδηγίες προκειμένου να δημιουργήσουν προφίλ σε κάποια online dating υπηρεσία που τους είχε υποδειχθεί. Κατόπιν, τα προφίλ αυτά «βαθμολογήθηκαν» από εκπροσώπους του αντίθετου φύλου, με τα αποτελέσματα να χρησιμοποιούνται εν τέλει σε μια σειρά ηλεκτρονικών εξομοιώσεων.

Το συμπέρασμα; Η αναίδεια και η αλαζονεία μπορούν όντως να αποτελέσουν προσόντα υπό κάποιες προϋποθέσεις, ειδικά σε συνθήκες ανταγωνισμού ή όταν υπάρχει η αίσθηση του ανταγωνισμού. Πιο συγκεκριμένα, όταν κάποιοι συμμετέχοντες θεωρούσαν ότι ανταγωνίζονταν με άλλους άντρες για την ίδια γυναίκα, αυτοί που ένιωθαν μικρότερη αυτοπεποίθηση ήταν πολύ πιο πιθανό να παρατήσουν την προσπάθεια στη μέση, ενώ όσοι ένιωθαν πιο σίγουροι θα «το πάλευαν» μέχρι τέλους.

Φυσικά, κάτι ανάλογο παρατηρήθηκε και στις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα, αφού οι πιο αποφασισμένες και «σίγουρες» κυρίες κέρδιζαν κατά κράτος τις πιο «δειλές» στον αγώνα για την «κατάκτηση» του επιθυμητού ερωτικού συντρόφου.

Με βάση πάντα τα ευρήματα της έρευνας, οι πιο «αλαζόνες» άντρες έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των υπολοίπων σε καταστάσεις όπου ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα υψηλός (για παράδειγμα, σε ένα γεμάτο μπαρ ή σε κάποιο ανάλογο σενάριο), χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι οι γυναίκες βρίσκουν τη συμπεριφορά τους ελκυστική. Σε καταστάσεις σαν την προαναφεθείσα, οι άντρες που νιώθουν πιο σίγουροι βγαίνουν σχεδόν πάντα κερδισμένοι, γιατί πολύ απλά δεν θα διστάσουν να διεκδικήσουν την προσοχή του θηλυκού που τους ενδιαφέρει, σε αντίθεση με τους πιο «δειλούς», που αντί να «δώσουν μάχη», θα προτιμήσουν να το βάλουν στα πόδια. Οπότε ναι, για να έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσεις την καρδιά της, πρέπει είτε να είσαι όντως λιγάκι «κωλόπαιδο», είτε να μπορείς να προσποιηθείς ότι είσαι. Απλά και κατανοητά...

Ακόμα το σκέφτεσαι να της μιλήσεις;

Πηγή: gr.askimen.com

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!